08. nov A Samsung bejelentette hajlítható mobilját

A Samsung bejelentette hajlítható mobilját

Tech Hírek   |   2018.11.08 - 20:07   |   Írta: ARPII   |   1244

Ugyan még nem vehetjük meg, de már tudhatjuk mire számítsunk.

A Samsung Developer Conference-en, a gyártó bemutatta új hajlítható Infinity kijelzőjét, ami alapjául szolgál majd a 2019-ben érkező mobiljukhoz. A dél-koreai cég nem árult el specifikációkat a telefonról az elsőadáson, sőt nem is mutogatták sokáig, egy speciális tok volt rajta, ami miatt a kijelzőn kívül nem láthattunk semmit a telefonból. Tegnap viszont nyilvánosságra hoztak pár adatot a kijelzővel kapcsolatban. A kisebb kijelzőnk, ami a készülék előlapján helyezkedik el összehajtott állapotban, 840x1960-as felbontást kapott 420dpi pixelsűrűséggel. A kihajtható főképernyő már nagyobb, 1536x2152-es felbontással bír, szintén 420dpi pixelsűrűséggel.

Mindkét kijelző különböző funkciókkal bír majd, a nagyobb, amit ha széthajtunk akkor egy kisebb tabletet kapunk, illetve a kisebb, ami a mobil elején csücsül majd, az egykezes használathoz. Ezt a gyártó „fedőkijelzőnek” nevezte, ami lényegesen kisebb mint a mai modern telefonoké. Az elképzelés szerint a nagy tabletkijelző csak kihajtott módban lesz használható, míg a kis megjelenítő a mindennapi teendők elvégzésére lesz jó, mint a telefonálás ami elég komplikált lenne széthajtott módban.

A demókészülék egy speciális fekete tokban került bemutatásra, hogy elrejtsék a külső megjelenését, ez viszont arra enged következtetni, hogy a mobil elég közel állhat a kész stádiumhoz, (a kávák miatt pedig nem kell megijedni, nem lesznek olyan nagyok, a Samsung szándékosan ködösített.) Állításuk szerint a hajlítható Infinity kijelző gyártása már a következő hónapban megkezdődhet, ami azt jelenti, hogy 2019 elejére már a boltok polcaira is kerülhet az ezzel operáló mobil.

Az előadáson úgy tűnt, hogy a készülék összehajtása motorizált, azonban lehet hogy ez csak a koncepciótelefonra vonatkozik, vagy csak a tok miatt volt így, még nem tudjuk pontosan. Reméljük az elkövetkezendő hónapok során kapunk még néhány információt, esetleg kiszivárgó képekett. Nektek hogy tetszik a Samsung elképzelése a hajlítható mobilokról?

Forrás: AndroidPolice

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Android hír
15. nov

Üzemidőben mindent ver a Huawei Mate 20

Tech Hírek

A hatalmas akkumulátor és a szupermodern chipset a jelek szerint megteszi a hatását.

Bővebben

15. nov

Megérkezett az Android 9 Pie bétát támogató Samsung One Ui a Galaxy S9/S9+ készülékekhez

Tech Hírek

A dél-koreai vállalat hazájában máris elérhető a legújabb Android 9 Pie rendszerhez készített Samsung One Ui felület.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben