Ez a HTC okostelefon kaphat Android Pie rendszert elsőként

Tech Hírek   |   2018.11.30 - 19:15   |   Írta: Máté Gergő   |   596
30. nov Ez a HTC okostelefon kaphat Android Pie rendszert elsőként

Egyre jobban terjed az Android Pie, de még mindig az Android Oreo, vagy annál régebbi rendszer fut a legtöbb készüléken.

Valamivel gyorsabbnak képzelte el a Google az átállást, de a Pixel készülékeknél tapasztalt hibák miatt ez a folyamat lelassult. A HTC néhány hónappal ezelőtt jelentette be a frissítést. A gyártó készülékei közül az első frissíthető okostelefon a HTC U11 Life lesz. Ez a készülék egyáltalán nem tartozik az elterjedt/ismert készülékek közé (még a HTC-s berkekben sem). 

Az U11 Life 2017 végén debütált. Processzora egy Snapdragon 630-as, 3 illetve 4 GB RAM memóriát kapott, kijelzője pedig egy 5,2 hüvelykes 1080p-s LCD panel. Az alacsony profil ellenére nem túlzottan nagy meglepetés, hogy ez a HTC készülék kaphatja meg elsőként az Android Pie rendszert, hiszen ez a gyártó Android One okostelefonja. A HTC-nek nem kellett babrálnia az egyedi applikációk és szolgáltatások tesztelésével. Azt viszont már most tudjuk, hogy az U11 Life Sense verziók nem kapják meg az Android Pie rendszert az Egyesült Államokban. 

A HTC egyelőre nem erősítette meg az OTA (over-the-air) frissítést, de az alábbi képernyőkép szerint hamarosan megérkezhet:

Az Android Pie rendszer a szokásos havi frissítéssel jöhet és várhatóan 720 MB-ot fog foglalni. Azok számára, akik ennek a ritka készüléknek a büszke tulajdonosai érdemes lesz felkészülni a frissítésre.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése