30. nov Ez a HTC okostelefon kaphat Android Pie rendszert elsőként

Ez a HTC okostelefon kaphat Android Pie rendszert elsőként

Tech Hírek   |   2018.11.30 - 19:15   |   Írta: Máté Gergő   |   398

Egyre jobban terjed az Android Pie, de még mindig az Android Oreo, vagy annál régebbi rendszer fut a legtöbb készüléken.

Valamivel gyorsabbnak képzelte el a Google az átállást, de a Pixel készülékeknél tapasztalt hibák miatt ez a folyamat lelassult. A HTC néhány hónappal ezelőtt jelentette be a frissítést. A gyártó készülékei közül az első frissíthető okostelefon a HTC U11 Life lesz. Ez a készülék egyáltalán nem tartozik az elterjedt/ismert készülékek közé (még a HTC-s berkekben sem). 

Az U11 Life 2017 végén debütált. Processzora egy Snapdragon 630-as, 3 illetve 4 GB RAM memóriát kapott, kijelzője pedig egy 5,2 hüvelykes 1080p-s LCD panel. Az alacsony profil ellenére nem túlzottan nagy meglepetés, hogy ez a HTC készülék kaphatja meg elsőként az Android Pie rendszert, hiszen ez a gyártó Android One okostelefonja. A HTC-nek nem kellett babrálnia az egyedi applikációk és szolgáltatások tesztelésével. Azt viszont már most tudjuk, hogy az U11 Life Sense verziók nem kapják meg az Android Pie rendszert az Egyesült Államokban. 

A HTC egyelőre nem erősítette meg az OTA (over-the-air) frissítést, de az alábbi képernyőkép szerint hamarosan megérkezhet:

Az Android Pie rendszer a szokásos havi frissítéssel jöhet és várhatóan 720 MB-ot fog foglalni. Azok számára, akik ennek a ritka készüléknek a büszke tulajdonosai érdemes lesz felkészülni a frissítésre.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Android hír
19. dec

Mindent verő csúcsmobil érkezett

Tech Hírek

A kínai gyártó újdonsága rekordgyors chipsettel és elképesztően sok RAM-mal támad.

Bővebben

18. dec

Jön a világ első 12 GB RAM-os mobilja

Droidos pletykák

Ez az érkezőben lévő készülék memóriahiányban egész biztosan nem fog szenvedni.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben