Dubajban mutatta be legújabb készülékét a Nokia

Tech Hírek   |   2018.12.05 - 20:15   |   Írta: Máté Gergő   |   2807
05. dec Dubajban mutatta be legújabb készülékét a Nokia

Nokia 8.1-ként dobja piacra a finn vállalat az októberben Kínában bemutatott Nokia X7-et.

A nyolc az új hét?

Kissé ellentmondásosnak tűnhet a bevezetőnk, pedig a Nokia pontosan ezzel a trükkel élt: az októberben a kínai piac számára bemutatott Nokia X7 készüléket a világ többi részén Nokia 8.1-ként fogja értékesíteni a finn vállalat. Ez azt jelenti, hogy az okostelefon specifikációja megegyezik a kínai testvérével: dupla elsődleges kamerával, Snapdragon 710 processzorral, 6 GB memóriával és mérsékelt árcédulával érkezik az új névre keresztelt okostelefon.

Belülről semmi sem változik

A Nokia 8.1 erős specifikációval rendelkezik ahhoz képes, hogy milyen árszegmensbe tartozik. A készülék akkumulátorának kapacitása 3.500 mAh, operációs rendszere pedig (az Android One-nak köszönhetően) az Android 9 Pie. Külsőre nagyon hasonlít a piacon jelenlévő Nokia készülékek minimalista megjelenéséhez. Összesen három színkombinációban lesz elérhető: Kék/Ezüst, Acél/Réz, illetve Vas/Acél (Blue/Silver, Steel/Copper, and Iron/Steel).

Részletek

Kijelző 6.2" 1080p LCD
Processzor Snapdragon 710
RAM 4 vagy 6 GB
Kamera 12+13 MP-es elsődleges, 20 MP-es másodlagos
Tárhely 64 vagy 128 GB, bővíthető MicroSD kártyával
Battery 3.500 mAh
Szoftver Android 9 Pie (Android One)
Jack csatlakozóval rendelkezik Igen
Ár 399 euró

 

A korábbi hírekben a Nokia 8.1-et több alkalommal 7.1 Plus-ként emlegették, végül a gyártó máshogy döntött. A magasabb modell számozástól bizonyára jobb eladási statisztikákat várnak, de mindez kissé inkorrektnek tűnik (az ilyen számozásról többen úgy tartják, hogy egyszerűen becsapja a vásárlókat). Mindezek ellenére szerintünk nem szükséges túl szigorúnak lennünk a Nokia 8.1-hez, hiszen a specifikáció alapján egy nagyszerű alsó középkategóriás készüléknek ígérkezik (azokból pedig minél több van a piacon, annál jobb a vásárlóknak, hiszen a magasabb választék hamar lenyomhatja az árakat).

A Nokia 8.1 ára 399 euró lesz (ami 450 dollár), és elsőként december közepétől vásárolhatjuk meg. Sajnos egyelőre nem tudjuk, hogy Magyarországra megérkezik-e az ünnepek előtt a Nokia legújabb okostelefonja. A készülékkel kapcsolatos friss információkat a Nokia hivatalos oldalán is megtalálhatjátok.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése