07. jan Érkezik a 2019 januári biztonsági frissítés a Pixel készülékekhez

Érkezik a 2019 januári biztonsági frissítés a Pixel készülékekhez

Tech Hírek   |   2019.01.07 - 20:47   |   Írta: Máté Gergő   |   585

A 2019-es CES rendezvény előtt a Google még kiadja a januári Android frissítést a Pixel készülékekre.

Alapos munkát végeztek a hibajavítás során.

Az új biztonsági frissítés főként a Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL okostelefonok ismert videó hibáinak javítására fókuszál. Emellett tizenhárom különböző biztonsági problémát is javítottak az Android Open Source Project-ben a januári biztonsági frissítéssel. Ezek többsége olyan veszélyes hiba, amely például lehetővé teszi a támadók számára, hogy távolról hozzáférjenek a rendszerhez és speciális folyamatokat indítsanak. Szerencsére a hibákat azelőtt sikerült kijavítani, hogy bárki visszaélhetett volna velük, így a felhasználókat nem érte éles fenyegetés. A Google egy tavaly márciusi nagyszabású felmérése szerint a 2017-es évhez képest 30 százalékkal több eszközön tudtak hibajavítást végezni. Reméljük az idei felmérésben a tavalyi adatokat is sikerül felülmúlni.

Mindenki örülhet, kivéve a Nexus tulajdonosokat...

A Pixel eszközök tulajdonosai annak is örülhetnek, hogy a frissítésnek köszönhetően javul a videózás során rögzített hang minősége a Google Pixel 3 és a Google Pixel 3 XL készülékekkel. Ezen felül összesen két olyan hibajelenséget javítottak ki, amely a Google hardverét érintette. A régebbi Google Pixel és Google Pixel XL készülékek tulajdonosainak ezúttal nem kell tovább várniuk a biztonsági frissítések megjelenésére: szerencsére ezúttal minden Google Pixel tulajdonos számára egyszerre válhatnak elérhetővé a javítások.

Sajnos azonban rossz hírünk van a Google Nexus 6P és a Google Nexus 5X készülékek tulajdonosai számára. Elértük a Google által korábban kijelölt végső támogatási dátumot mindkét készülék esetében. Innentől kezdve nem várhatunk több biztonsági frissítést ezekhez az okostelefonokhoz.

Amennyiben nem szeretnéd megvárni az automatikus frissítést, akkor letöltheted a legfrissebb OTA (over-the-air), vagy a gyári image fájlt az alábbi linkekről:

Ezt azonban csak a kalandosabb kedvű felhasználóknak ajánljuk az esetleges telepítési hibák kockázata miatt. A frissítés hamarosan szétterjed és a legtöbb Pixel készüléken meg fog jelenni a frissítési üzenet.

Forrás: AppleRider/Android Authority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Android hír
11. jan

Megvan a Galaxy S10 leleplezésének időpontja

Droidos pletykák

Kevesebb mint 6 hetet kell várnunk a Samsung legfrissebb új csúcskészülékére.

Bővebben

13. jan

Miért lesz szuper készülék a Honor View20?

Tech Hírek

Az idei évben végre sikerül leszámolni a notch dizájnnal és egy új korszak kezdődhet. Remek példa erre a Honor View 20.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben