07. jan Beauty effekt a testnek: valóban erre készülhet a Xiaomi?

Beauty effekt a testnek: valóban erre készülhet a Xiaomi?

Tech Hírek   |   2019.01.07 - 17:19   |   Írta: SzavaRicsi   |   592

Reméljük, hogy csak félreértettük, amire a Xiaomi készülhet.

Nem csak arcot, hanem alakot is korrigálhatnak a jövőben a Xiaomi okosmobilok kamerái. A lehetséges érkező funkcióra az XDA-Developers szakemberei bukkantak, amikor beleásták magukat a MIUI legújabb fotós applikációjába.

A Xiaomi kameraappjából kiderült, hogy hamarosan érkezhet egy „Ultra wide angle mode” nevezetű funkció, amelyet eddig tisztázatlan, hogy mely okosmobilok kapnak majd meg. Továbbá ehhez érkezik egy torzítás korrekciós lehetőség is.

Kiderült, hogy készül egy „Liveshot” elnevezésű mód is, amely valószínűleg megyegyező, vagy egészen hasonlít a Google mozgó képéhez, eredeti nevén Motion Photóhoz. Ha már mozgókép, akkor a sorok között megbújik egy „Live Music”, azaz Élő Zene mód is, amellyel bizonyára rövid, zenével aláfestett jeleneteket vehetünk fel. A háttérben szóló dalrészletet várhatóan a saját zenekönyvtárunkból csíphetjük ki.

Érkezik négy új effekt is a Portré módhoz. Megnevezés szerint: tea, ütem, szépia és alkony. Emellett 8 új filterrel bővítik a videók szerkesztőjét.

Mindemellett amire a leginkább felkaptuk a fejünket, az a kiterjesztett Beauty Effect. Az XDA-Developers szerint a forráskódból kiderült, hogy a Xiaomi tervezi, hogy ne csak arcot szépítsen, hanem alakot is formáljon a kamerájuk. A megszokott szépség effekt mellett a vállakon, lábakon, és testen is igazíthat a kínaiak szoftvere. Erre még egyik gyártó sem vetemedett eddig, és ami biztos, hogy ezek után valamivel még kalandosabbá válik a tinderezés.

Azt, hogy pontosan mire utalhat a kibővített Beauty Effekt, még nem fejtették meg, de ha találgatni kéne, akkor valószínűleg – talán kissé naivan – arra tippelnénk, hogy az apró bőrhibákat távolítja majd el a szoftver. Végül lehet, hogy itt-ott formásít is, illetve lecsíp némi felesleget a kínai okosmobilok kamerája, de ezt talán keserűen fogadná a világ a Xiaomitól. Meglátjuk.

Forrás: AppleRider/AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:

 

 
Kommentek megjelenítése
Több Android hír
11. jan

Megvan a Galaxy S10 leleplezésének időpontja

Droidos pletykák

Kevesebb mint 6 hetet kell várnunk a Samsung legfrissebb új csúcskészülékére.

Bővebben

16. jan

Összecsukható kijelzős mobilt dobna piacra a Motorola

Tech Hírek

Az új Motorola RAZR ára 1 500 dollár lehet, ami igen borsosnak tűnik.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
31. dec

Titkos Android-kódok

Tech Hírek

Rengeteg kód, amivel többet tudhatunk meg eszközünkről.

Bővebben

05. máj

Hozd ki a legtöbbet a telefonodból! - Tippek és trükkök nem csak profiknak

Tippek és trükkök

A fejlesztői lehetőségeket lehet, hogy a profiknak tervezték, de ez nem azt jelenti, hogy az átlagos felhasználók ne élvezhetnék ki az előnyeit. Most 5 érdekességet fogok nektek mutatni, amit ti is kö..

Bővebben