Megérkezett a Xiaomi Mi 9 - itt az eddigi leggyorsabb vezeték nélküli töltés

Tech Hírek   |   2019.02.22 - 08:55   |   Írta: SzavaRicsi   |   2178
22. feb Megérkezett a Xiaomi Mi 9 - itt az eddigi leggyorsabb vezeték nélküli töltés

Átlátszó hátlappal, 12 GB RAM-mal és sok más újítással érkezik a Xiaomi Mi 9.

A múlt heti közösségi médiás beharangozás után a Xiaomi végre bemutatta az Mi széria legújabb üdvöskéjét, az Mi 9-et. A tavalyi szériával szemben idén egyelőre nem köszönthetünk Pro változatot, de az Mi 9 esetében már 12 GB RAM-mal szerelt változattal is kedveskedett a vásárlóknak a kínai cég.

Az 1080 x 2340 pixel felbontású Super AMOLED kijelző felső élét ezesetben is csupán egy csepp alakú kamerasziget torzítja, amelyből egyedül egy 20 megapixeles f/2-es rekeszértékű szelfikamera kukucskál, portré móddal a tarsolyában. A fény- és közelségérzékelőt az ujjlenyomat-olvasóval együtt a kijelző alá rejtették.

A hátlapon nagy újításként már három kamera dolgozik össze. Egy 48 megapixeles fő egység, illetve két 12 megapixeles „másodhegedűs”. Két utóbbinak köszönhetjük a kétszeres optikai nagyítást és a szuperszéles-látoszögű, 117 fokos fényképeket. A hátlapi rendszer akár 60 képkocka per másodperc sebességgel is képes 4K-ban rögzíteni, míg az előlapon csak 1080p-ben vehetünk fel videókat.

A Xiaomi gondoskodott róla, hogy egyedi legyen az Mi 9, hiszen első mobilként lép tömeggyártásba 12 GB RAM-mal. Ez egyelőre csak az átlátszó hátlapú változat kiváltsága, amely szintén egy érdekes és egyedi húzás a kínaiaktól. A 3300 mAh-s akkumulátor a kapacitását tekintve nem lehengerlő, de a 20 wattos vezeték nélküli töltés erős ütőkártya, és eddig egyedüli a mobilpiacon. Type C kábelen keresztül 27 wattal tölthetők az Mi 9-ek, de a dobozban található adapter ebből csak 18-at enged.

A Xiaomi még mindig igyekszik megfizethető áron kínálni a mobilos zászlóhajóját, amelyet kizárólag kompromisszumokkal oldhatnak meg a gyártók. Az Mi 9 esetében a vízállóságot hiányolhatjuk, ami mellett meglepő, hogy a jack csatlakozót sem hagyták meg a mobilon.

A 7 nanométeres Snapdragon 855-ös lapkészlet biztosan állja majd a sarat, amely mellé különböző tárhely és memóriacsomaggal is készült a gyártó. Az alapmodell a 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel szerelt változat, amely körülbelül 125 ezer forintba kerül majd itthon. Ezt upgrade-elhetjük előre 8 GB RAM-ra, így már 135 ezer fölé tornázva az árat. A 256 GB tárhellyel és 12 GB RAM-mal szerelt átlátszó hátlapú modell nagyjából 165 ezerbe kerül, de egyelőre csak a kínai piacon lesz beszerezhető ez a csúcsmodell.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése