A Samsung kilövi a legolcsóbb szériáját

Tech Hírek   |   2019.04.08 - 21:25   |   Írta: SzavaRicsi   |   3235
08. ápr A Samsung kilövi a legolcsóbb szériáját

Nem érkezik több modell a Galaxy J vonalon.

A Samsung ma hivatalosan is bejelentette, hogy megszünteti a népszerű Galaxy J vonalat, és egybeolvasztja azt a Galaxy A szériával. A korai gyártó elvileg már tavaly szeptember óta fontolgatja a döntést, melynek elsődleges célja az lehet, hogy átláthatóbbá váljon a Samsung okostelefon kínálata.

 

 

A Samsung katalógusában eddig a Note-ok foglalták el a legelőkelőbb helyeket, míg árpozícióban valamivel alattuk találhattuk a Galaxy S szériás mobilokat. Őket követték a sokkal több képviselőből álló, jó ár-érték arányú Galaxy A szériás mobilok, a legpénztárcabarátabb megoldás pedig egy Galaxy J családból származó eszköz volt. A koreaiak továbbra is igyekeznek majd lefedni az összes vásárlói igényt, így szeretnének minden árkategóriába legalább egy képviselőt állítani, de új mobilon nem látjuk majd többször a Galaxy J feliratot.

Ez részben amiat is lehet, hogy az egyre erősödő kínai konkurencia miatt a Samsungnak muszáj egyre több olyan tulajdonságot leszivárogtatnia az olcsóbb modellekbe, amelyek pár éve még csak a csúcsmobiloknál voltak jellemzőek. Ilyenek a többkamerás rendszerek, vagy a gyártónál ismert Infinity Display technológia, de muszáj például az olcsóbb telefonoknál is beújítaniuk a képernyő alatti ujjlenyomat-olvasóval. A Samsung kínálatában a Galaxy A széria volt az, amely már rendelkezett néhány ehhez hasonló tulajdonsággal, ám úgy fest, hogy ezek nélkül egy okostelefon már nem is igazán állja meg a helyét a mostani piacon, így felesleges fenntartani erre a Galaxy J vonalat.

Hogy pontosan hogyan alakul majd át a Galaxy A széria kínálata, azt néhány napon belül megtudhatjuk, hiszen április 10-én mutatják be a sorozat legújabb modelljeit, amelyben már bizonyára a volt J-s eszközök felmenői is megjelennek majd.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése