Személyi asszisztensen dolgozik a Facebook – de miért?

Tech Hírek   |   2019.04.18 - 20:33   |   Írta: SzavaRicsi   |   486
18. ápr  Személyi asszisztensen dolgozik a Facebook – de miért?

Ki szeretné, hogy a Facebook egész nap hallgassa az otthonában?

Az Apple, az Amazon és a Google után eredne a Facebook a digitális személyi asszisztens piacon – derül ki a CNBC legfrissebb cikkjéből, amely szerint Mark Zuckerberg csapata a saját Sirijükön dolgozik.

A techcég elvileg 2018 eleje óta dolgozik a projekten, amelyet a VR és AR technológiákkal foglalkozó részleg kapott meg. Ugyanitt készül a vállalat virtuális valóság szemüvege, az Oculus is.

Az egyelőre még senkinek sem tiszta, hogy a Facebook hol alkalmazná a fejlesztést, ám a CNBC szerint a vállalat az utóbbi időkben több okoshangszóró-beszállítóval is felvette a kapcsolatot, és az Oculus szemüvegekben is hasznát vehetik az AI asszisztensnek.

Amennyiben az okoshangszóró-piacra terveznek betörni, komoly konkurensekkel kell szembenézniük, hiszen az Amazon erős dominanciáját figyelhetjük meg a szegmensben, de még a Google-lel is nehéz lenne megbirkózniuk.

A Facebook tavaly piacra dobott Portal hordozható videóchatelő eszköze hasznát venné az asszisztensnek, hiszen ez jelenleg az Amazon által fejlesztett Alexára támaszkodik, ha nehezebb kérdéseket tesznek fel a számára.

A helyzet viszont, hogy a különböző okoshangszórók adatvédelmi témája eléggé kényes, és nagy kérdés, hogy ki bízna meg a Facebook eszközében olyan versenytársak mellett, mint a Google, az Amazon és az Apple. Mark Zuckerberg cége aligha bír több mint egy hónapot adatvédelmi botrány nélkül, aki pedig követi az eseményeket, az aligha szeretné, hogy a nap minden otthon eltöltött percében egy Facebook-eszköz figyelje.

A vállalat megítélésének a Cambridge Analytica botrány tett be a leginkább, hiszen ez volt az eddigi legfelkapottabb Facebook adatkezelési-ügy. Az NBC News szerint azóta 66 százalékot esett az emberek Facebookba vetett bizalma, amelynek köszönhetően szinte már meg sem lepődünk, ha újabb adatbotrányba keverednek Zuckerbergék.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése