A Samsung kiterjesztett valóság alapú mérőalkalmazást készített

Tech Hírek   |   2019.04.20 - 13:46   |   Írta: Máté Gergő   |   467
20. ápr A Samsung kiterjesztett valóság alapú mérőalkalmazást készített

Az applikáció egyelőre csak a Samsung Galaxy S10 5G készülékkel működik.

Kiterjesztett valóság: csupán illúzió, vagy hasznos funkciókat rejt?

A kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) sok területen hasznos lehet: például, ha ismeretlen helyen keresünk támpontokat, vagy ha Harry Potter varázslatos világába szeretnénk belecsöppenni. Egy másik izgalmas terület a kiterjesztett valósággal kapcsolatban a különböző objektumok (pl.: tárgyak, bútorok) mérése. Ez lehet két tárgy távolságának lemérése, vagy egy adott bútor mélységének, magasságának és szélességének lemérése is. A Google már korábban létrehozott egy AR alapú vonalzót, ami az adott felületen képes mérésekre, de sajnos ez az alkalmazás gyakran képtelen helyesen meghatározni a különböző méreteket.

Ahogy más területeken, a Samsung a kiterjesztett valóság alapú mérésekben is szeretne jobbat alkotni, mint a Google. A dél-koreai vállalat a készüléke Time of Flight szenzorának segítségével igyekszik leelőzni a konkurenciát. A terv egyetlen hátránya, hogy jelenleg a vállalatnak csupán egyetlen olyan készüléke van, amely rendelkezik ezzel a szenzorral és az a Samsung Galaxy S10 5G okostelefon, emiatt pedig az applikáció is nagyon exkluzívra sikerült.

Mérni csak pontosan szabad...

A különböző tárgyak és bútorok méreteinek meghatározása mellett a Samsung Measure applikáció képes meghatározni azok területét, hosszát, mélységét és a távolságot a felhasználótól, ami máris sokoldalúbbá teszi a Google szoftverénél. Az alkalmazás automatikusan felismeri a tárgyakat és megmutatja azok adatait, amennyiben kijelöljük őket, de akár manuálisan is létrehozhatunk olyan kijelöléseket, amely területekre kíváncsiak vagyunk. Nem utolsó sorban pedig könnyedén válthatunk a hüvelyk és a centiméter között.

Sajnos a Google applikációja nem mondható túl precíznek, de reméljük, hogy a Samsung Measure pontosabban fog mérni. Nem vagyunk biztosak benne, hogy ez az alkalmazás száműzi majd a hagyományos mérőszalagokat, de a Time of Flight szenzor miatt nagyon is használhatónak tűnik. Sajnos az applikáció jelenleg csak a Samsung Galaxy S10 5G készülékkel működik, így még nem állt módunkban kipróbálni.

Forrás: AppleRider / Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése