Információkat ad át az Egyesült Királyság kormánya az Amazon Alexának és a Google Asszisztensnek

Tech Hírek   |   2019.04.22 - 12:31   |   Írta: Máté Gergő   |   394
22. ápr Információkat ad át az Egyesült Királyság kormánya az Amazon Alexának és a Google Asszisztensnek

A digitális asszisztensek nagyszerűen válaszolnak az alapvető kérdésekre, de az Egyesült Királyság kormánya fontosabb szerepet adna nekik.

Az Egyesült Királyság kormánya partner a digitális megújulásban.

Amennyiben a holnapi időjárással vagy Brazília népességével kapcsolatban érdeklődünk a Google vagy az Amazon digitális asszisztenseinél, biztos, hogy pontos válaszokat fogunk kapni (Brazília népessége például valóban 209,3 millió fő, ahogy azt a Google Assistant állítja). A bonyolult kérdésekre viszont nehéz használható választ adni, mivel a válaszok sokszor a Google kereső adataiból táplálkoznak. Az Egyesült Királysággal kapcsolatos kérdések viszont mostantól sokkal pontosabbak lesznek, mivel az ország kormánya 12 000 egységnyi adatot (bármit is jelentsen az egység) bocsátott az Amazon Alexa és a Google Assistant rendelkezésére.

A United Kingdom's Government Digital Service hat hónapja együttműködik egy projekt keretein belül az említett vállalatokkal annak érdekében, hogy a felhasználók gombnyomás nélkül elérhessék a fontos információkat a GOV.UK oldalról. Jelenleg a digitális asszisztensek képesek megválaszolni az olyan kérdéseket is, mint a "hogyan igényelhetek útlevelet", "mikor lesz banki zárva tartás" vagy "mennyi a nemzeti minimálbér". 

A csoport egyre több információt szolgáltat az Amazon Alexa és a Google Assistant digitális asszisztenseknek, így nemsokára ezek segítségével a felhasználók könnyedén befizethetik az autók utáni költségeket, illetve ehhez hasonló egyszerű folyamatokat hajthatnak végre. Azt azonban még a Google Home sem tudja, hogy mikor lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból.

Forrás: AppleRider / Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése