A hónap végéig megkezdődik a HTC U11, U11+ és U12+ készülék frissítése Android Pie rendszerre

Tech Hírek   |   2019.05.12 - 11:53   |   Írta: Máté Gergő   |   288
12. máj A hónap végéig megkezdődik a HTC U11, U11+ és U12+ készülék frissítése Android Pie rendszerre

Sokak számára meglepő lehet, hogy még vannak olyan modern, 2017 után megjelent készülékek, amelyek nem frissíthetőek az Android Pie rendszerre.

Végre a HTC okostelefonok is megkapják a friss Android rendszert.

A HTC U11, HTC U11+ és a HTC U12+ sajnos még ebbe a csoportba tartozik. Szerencsére azonban a tajvani gyártó elhatározta, hogy egy újabb frissítést ad ki ezekhez a készülékekhez, amely immár átrepíti őket egy fejlettebb korba, nevezetesen az Android 9 Pie világába. Mindez még az Android 10.0 vagy ismertebb nevén az Android Q rendszer megérkezése előtt megtörténhet. 

     

Azért egy kicsit hamarabb is érkezhettek volna azok a frissítő csomagok.

Egy friss Twitter poszt szerint a HTC megerősítette, hogy a felsorolt készülékekre (HTC U11, HTC U11+ és HTC U12+) május végén, június elején, illetve június közepéig megérkezhetnek a rendszerfrissítések, és ez a hír nagyjából megegyezik a korábbi pletykákkal. Természetesen ezek a kezdési időpontok a szétterjedésre és a különböző régiókban eltérő kezdési időpontokra számíthatunk. Érdekes, hogy a tajvani gyártó készülékeire akkor érkezik meg az Android 9 Pie verzió, amikor a Google Pixel készülékek az Android 10 Q-ra váltanak, dehát jobb később, mint soha.

Ezeket a készülékeket még ma is sokan használják, hiszen a HTC U12+ kamerája például rendkívül jónak számít, a DxOMark szerint még mindig benne van a legjobb tízben (jelenleg konkrétan a nyolcadik). Emiatt különösen jó hír a felhasználóknak, hogy a készülékeik nem fognak szoftveresen elavulni a következő 1 évben.

 

Forrás: AppleRider/Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése