Kiderült, hogy mikor jelenhet meg a Huawei saját operációs rendszere

Tech Hírek   |   2019.06.04 - 17:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   4212
04. jún Kiderült, hogy mikor jelenhet meg a Huawei saját operációs rendszere

Már tesztfázisban lehet a Hongmeng OS.

A Kína és az Egyesült Államok között kibontakozó kereskedelmi háború hatására a Huawei-nek úgy fest, búcsút kell intenie a jól működő Android operációs rendszernek. Mint azt már korábban megtudtuk, a kínai telekommunikációs eszközöket gyártó cég korábban már elkezdett felkészülni arra az esetre, ha fel kellene bontaniuk a partnerségük a Google-lel, ám saját operációs rendszer fronton a gyártónak eddig nem voltak túl nagy sikerei.

Korábban elárulták, hogy bizony épül a már Hongmeng OS-ként emlegetett mobilos platform, ám azt csak akkor tervezik bevetni, ha minden kötél szakad.

Az elmúlt néhány hét történései, és a Huawei lépései kezdik beigazolni, hogy a vállalat mégis csatasorba állítja a saját operációs rendszerét. A legfrissebb elemzések és pletykák szerint a Hongmeng OS az idei év negyedik negyedében érkezhet a piacra, és a Huawei már elvileg egymillió olyan készüléket szállított le, amelyeken már működik az új rendszer. Meg nem nevezett beszállítói források megerősítették, hogy ezzel tesztfázisba került a Hongmeng, melynek egyik érdekessége lehet, hogy a pletykák szerint minden androidos applikáció kompatibilis lesz a Huawei saját rendszerével.

Forrás: HuaweiCentral

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése