Az ASUS nem árulhat többé ZenFone nevű készülékeket Indiában

Tech Hírek   |   2019.06.09 - 14:53   |   Írta: Máté Gergő   |   1300
09. jún Az ASUS nem árulhat többé ZenFone nevű készülékeket Indiában

A tajvani gyártó átnevezte a ZenFone 6 okostelefont 6z-re.

Vesztésre áll az ASUS a Zen márkanévért folytatott küzdelemben.

Az Egyesült Államokban nem túl népszerű az ASUS ZenFone termékcsaládja, de más régiókban és kontinenseken jelentős piaci részesedéssel rendelkezik. Sajnos egy váratlan fordulat miatt az ASUS-nak le kell mondania erről a terméknévről Indiában. A helyi ügyészség elérte, hogy a Telecare Network által birtokolt "ZEN" és "ZENMOBILE" védjegyek miatt ez a vállalat élvezzen elsőbbséget.

A Telecare Network állítása szerint már 2008 óta használják a "ZEN" és a "ZENMOBILE" termékneveket, míg az ASUS csak 2014-ben vezette be a ZenFone termékcsaládot Indiában, amely nagyon hasonló nevű az ő termékeikhez. Mivel mindkét vállalat hasonló áron értékesít hasonló eszközöket, a vásárlók számára bonyodalmat okozhatott a megkülönböztetésük. 

A tajvani gyártó ezzel szemben azzal érvelt, hogy a ZenFone terméknevet Jonney Shih alapító alkotta meg, akihez nagyon közel állt a Zen filozófia. Sajnos ez nem győzte meg az indiai bíróságot, akik végül a Telecare Network-nek adtak igazat.

Júluis 23 után (nyolc héttel a május 28-ai határozat után) az ASUS már nem értékesíthet Zen illetve ZenFone márkajelzésű készülékeket és kellékeket. Az ASUS-nak elméletileg van még egy esélye a bíróság meggyőzésére egy július 10-ei meghallgatáson, ám ha itt sem járnak sikerrel, akkor örökre búcsút mondhatnak a Zen bárkanévnek.

A tajvani vállalat felkészült a legrosszabbra, ugyanis már most megkezdte az ASUS ZenFone 6 készülékek átnevezését AUS 6z-re. Ez jól látszik az alábbi fotón is:

Forrás: AppleRider/Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése