Szinte semmit sem tud ez a 400 dolláros mobil, de legalább „tiszteli a felhasználót”

Tech Hírek   |   2019.06.14 - 19:26   |   Írta: SzavaRicsi   |   1215
14. jún Szinte semmit sem tud ez a 400 dolláros mobil, de legalább „tiszteli a felhasználót”

Az ára kissé borsos, de ezt biztosan nem fogod egész nap nyomkodni.

Elkészült a Light 2 prototípusa, vagyis a brooklyni Light cég második telefonja, amelynek lényege, hogy csak a lehető legfontosabb funkciókat tudja. A Light 2 egyben egy kezdeményezés is, amely szerint az embereknek sokkal több minőségi időt kellene eltölteniük együtt, a mobiltelefonjuk nyomkodása helyett.

Ebben úgy segít a Light 2, hogy bár rajta keresztül elérik a felhasználóját, ám nagyjából éppen ennyire jó a mobil. A hívások mellett a funkciók között szerepel még az üzenetküldés, egy ébresztőóra és egy egyszerű navigáció is.

 

 

Ugyanezt az egyszerűséget sugallja a mobil dizájnja is. A fekte-fehér külsejű, vékony, nagyjából bankkártya-méretű házon egy e-ink kijelző díszeleg, ami tökéletesen illik a keretbe. A készülék egyébként 4G-képes, és valamiért Bluetooth is kerül a funkciók közé.

Az Indiegogón futó Light 2 kampány már több mint hárommillió dollárnyi támogatásnál jár, és 83-an már elő is rendelték a mobilt. A 400 dolláros valódi ár helyett jelenleg 300 dollárért kínálja előrendelésre a Light a második Light Phone-t, ami még mindig kissé borsos, főleg úgy, hogy maguk a készítők is belátják, hogy a Light 2 csak második telefonként tehet szolgálatot.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése