Egy Nap Elektromos Rollerrel - [videó]

Tesztek   |   2018.12.03 - 20:28   |   Írta: ARPII   |   541
03. dec Egy Nap Elektromos Rollerrel - [videó]

Félretettem a gördeszkát, és kipróbáltam valami komolyabbat.

Az Ultimate e-bike shop jóvoltából lehetőségem volt kipróbálni egy elektromos rollert . Tudni kell rólam, hogy elég messze lakom a hévtől, és Pesten belül is sokat kell gyalogolnom, mire beérek az egyetemre, így nagyon kiváncsi voltam arra, hogy egy elektromos roller mennyiben könnyíti majd meg a dolgomat.

 

Reggel kapásból megspóroltam 15 percet, amikor kimentem a megállóba. Itt fogtam, összecsuktam a rollert és felszálltam vele a hévre. Átszálláskor nem kellett kézben cipelnem, egyszerűen csak húztam magam után, ami először eszembe sem jutott. Így viszont bárki könnyedén szállíthatja magával, még akkor is ha nem annyira erős fizikumú. A metrón sem volt probléma az elhelyezéssel, egyszerűen beraktam a lábam alá, így nem zavartam vele senkit.

Budapesten pedig már rengeteg bicikli út van, amin kényelmesen tudtam haladni, illetve a dupla lengéscsillapítónak hála a rosszabb minőségű utak sem jelentettek kihívást. Amikor odaértem az egyetemre, mindenki megnézte a rollerem, természetesen ki is akarták próbálni. Meglepődtek milyen egyszerűen lehet menni vele, és hogy mennyire kényelmes. Ezután bementünk órára, előtte viszont még leraktam a portán a rollert. Két előadás között, ha megéheztem, akkor gyorsan elugrottam a WestEndbe, bent egyszerűen csak húztam magam után, majd miután végeztem mentem vissza az egyetemre. Így későősszel már elég korán sötétedik, ami veszélyes is lehet, azonban ezen a kicsikén van lámpa elöl és hátul is, így nem kellett attól félnem, hogy nem vesznek észre az autók, vagy a járókelők. Ezen a napon pedig nagyjából egy órát spóroltam a közlekedésen, ami valljuk be nem kevés. Így több időm maradt tanulni, dolgozni, vagy akár szórakozni.

Összességében azt tudom mondani, hogy tényleg ez a jövő, és csak idő kérdése hogy elterjedjenek az elektromos rollerek. Most még ugyan nem engedheti meg magának mindenki, de az akkumulátor árak folyamatosan csökkennek, így pár év múlva már nem lesz akadálya, hogy bárki leváltsa a robogóját, vagy akár az autóját is egy sokkal környezetbarátabb megoldásra.  Amennyiben Ti is szívesen kipróbálnátok egy ilyen rollert, vagy más elektromos hajtású járművet, akkor látogassatok el Budapestre, az Ó utca 6 szám alá, ahol készségesen segítenek majd nektek, és választ kaphattok minden kérdésetekre.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése