A világ legjobb telefon tokja? - Pitaka Magcase - [videó]

Tesztek   |   2019.05.24 - 16:37   |   Írta: ARPII   |   327
24. máj A világ legjobb telefon tokja? - Pitaka Magcase - [videó]

 

Tudom, sokan nem szeretik a telefontokokat, különösen a felső kategóriás mobiloknál, hiszen így elvész a prémium érzet. Viszont aki eddig nem szerette a tokokat, az ezt szeretni fogja, aki pedig eddig is szerette az ezt imádni fogja. Na de térjünk a tárgyra, kezdeném a dobozzal, ugyanis okostelefonokat megszégyenítő módon csomagolták be ezt a tokot, kész rituálé ahogy kibontja az ember. A Pitaka pedig nem csak erre a modellre, hanem más Galaxy, iPhone és Pixel mobilkora is készít tokokat.

 

Az első aggály egy tokkal szemben hogy vastaggá teszi a telefont és hogy olcsó műanyag fogása lesz tőle. A Pitaka tokja viszont csupán 0.85 mm vékony, és elképesztően jó fogása van. Masszív és kemény, amitől továbbra is úgy érzem mintha csak a telefon lenne a kezemben, bármilyen tok nélkül, ami fantasztikus. Szinte észre sem lehet venni, hogy rajta van a mobilon, annyira jól illeszkedik. Amellett pedig hogy rendkívül kemény, amikor kézbe fogjuk olyan mintha visszasimogatná a kezünket, rendkívül jó a textúrája, és szerintem ez a minta is dizájnos. iPhone-ok esetében hét különböző variáció közül választhatunk, amik közül néhány a jövőben a Samsung tokoknál is elérhető lesz.

 

A Pitakánál aramidot használtak, ami hasonló karbonszálhoz, vagy szénszálhoz ha úgy tetszik, azzal a különbséggel, hogy ez egyáltalán nem blokkol semmilyen GPS, Bluetooth vagy egyéb jelet, így a térerőnk mindig a lehető legjobb lesz. Az aramid teszi a tokot rendkívül könnyűvé és strapabíróvá egyszerre, hiszen 5x olyan erős mint az acél, viszont ugyan olyan könnyű.

 

És ha már strapabíróság, biztos felmerült bennetek a kérdés hogy egy ilyen vékony tok mennyire védi meg a telefonotokat. Sajnos vagy nemsajnos, de ezt volt szerencsém kipróbálni ugyanis elég komolyan elestem vele deszkázás közben. Viszont ezek után sem lett semmi baja se a telefonnak, sem pedig a toknak, hiszen az aramid rendkívül jól elnyeli az ütéseket. Nem véletlenül használják a carbont a katonaságnál sem, hiszen a golyóálló mellényekben nagy szerepet játszik könnyű súlya és az is, hogy jól elnyeli az ütéseket. Persze nem azt mondom, hogy jobb mint egy 1-2 mm vastag szilikon tok, de a legtöbb esetben bőven elegendő védelmet nyújt. Illetve ahogyan azt a dobozon is láthatjuk a tokban elhelyezkedik még kettő darab fém lemez, aminek segítségével a kicsike mágnesesen fel tud tapadni bizonyos felületekre. Most jöhetne a fricskázás, hogy így nem fog működik a vezeték nélküli töltés, hiszen a fém blokkolja azt. Viszont ez nem igaz, ugyanis a Pitakánál a világon egyedülálló módon megoldották ezt. Ugyan olyan gyorsan tölthetjük vezeték nélkül, mint tok nélkül, ez az extrém vékonyságnak és a fém lapok megfelelő elhelyezésének is köszönhető. Emellett pedig a fordított vezeték nélküli töltés is ugyan úgy működik vele.

 

De miért is jó ez a mágnesesség? Megmondom őszintén, nekem ez volt az egyik döntő oka hogy a Pitakát választottam, ugyanis van egy autós töltőjük, ami vezeték nélkül töltésre is képes. Csak rá kell helyeznünk a telefont, amit a mágnesek tartanak a helyén, nagyon is stabilan. Így akármikor le tudjuk venni a telefont a tartóról különösebb macera nélkül, ami nagyon nagy könnyebbség, hiszen nem kell kifeszítenünk egy rugós vagy egyéb más tartóból, ami nem a legegyszerűbb vagy biztonságosabb vezetés közben. Ez a töltő pedig gyorstöltésre is képes, vezeték nélkül, eszméletlen. Így akinek van ilyen tokja, annak ez a kiegészítő kötelező jelleggel ajánlott.

 

Összességében azt tudom mondani, hogy egy igazán komoly telefon kiegészítőről beszélhetünk. Divatos, strapabíró és funkcionális egyszerre. Viszont ennyi ajnározás után felmerül a kérdés, van-e ennek a terméknek negatív oldala? Természetesen mint minden másnak, ennek is van, de ez csak az árcédulán látszik meg. Ahogyan egy prémium okostelefon, úgy ez sem olyan olcsó, de szerintem így is megéri. Amennyiben nektek is elnyerte a tetszéseteket, az esetben ezen a linken tudtok Ti is beszerezni egyet. Illetve aki több százezer forintért vesz telefont annak egy ilyen tok megvásárlása sem okoz majd gondot. Hiszen a Pitaka prémium okostelefonokra gyárt tokokat, bizonyos Samsung, iPhone és Pixel mobilokhoz.

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése