OnePlus 7 Pro teszt - az év (egyik) legjobb telefonja!

Tesztek   |   2019.05.26 - 22:09   |   Írta: N Marcell   |   5833
26. máj OnePlus 7 Pro teszt - az év (egyik) legjobb telefonja!

A fantasztikus ár-érték arányú készülékeiről híres OnePlus most sem okozott csalódást.

A OnePlus nemrég piacra dobta legújabb telefonját, a 7 Prót, ami villámgyorsan vált egyaránt a teszterek és a felhasználók egyik kedvenc mobiljává. Nem is csoda: a OnePlus 7 Pro világbajnok kijelzője, erős hardvere és praktikus szoftvere simán elfeledtetik velünk a készülék hibáit. 

 

 

A felépítés

Bár korábban gyakran előfordult, hogy a gyártó az alacsonyabb ár érdekében a telefonok házának kialakításán spórolt, de idén nem ez a helyzet: a 7 Pro teljes testes üveg borítást kapott, ami a csúcskategória prémium érzetét kölcsönzi neki. A telefon egyébként sokaknak talán túl nagy lehet, így vásárlás előtt mindenképpen célszerű egy boltban letesztelni, elfér-e egyáltalán az ember tenyerében, illetve másik hátrány, hogy igencsak csúszós tud lenni. Persze ezek specifikus problémák, így akik szeretik a nagy telefonokat és amúgy is tokot raknak rájuk, csak egy gyönyörű, prémium kialakítású telefont fognak látni, semmi egyebet.

A kijelző

A 7 Pro egy hatalmas, teljesen keret- és notchmentes kijelzőt kapott. Ezt úgy érték el, hogy a szelfikamerát a telefon testébe ágyazták, így ha szükség van rá, csak előcsúszik a helyéről, és már lövi is a fotókat. A kijelző felbontása magas, színei eléthűek, ami pedig a legjobb, hogy a gyártó a frissítési rátáját egészen 90 Hz-ig húzta, aminek hála elképesztően fürge és reszponzív érzése van az egész telefonnak. Erre külön rájátszanak a gyors animációk, így szinte garantált, hogy a 7 Pro után bármilyen más telefon lassúnak fog érződni használat közben. 

A hardver

A gyorsaság azonban nem csak a kijelző érdeme, hiszen az eszköz olyan csúcshardvert kapott, ami nevetve hajtja meg még a legerőforrásigényesebb feladatok során is. Egy Snapdragon 855-ös processzor és 6/8/12 GB RAM szolgáltatják ezt az erőt, így a telefon épp ugyanannyira villámgyors a mindennapi feladatok elvégzése közben, mint a leghardverigényesebb játék futtatásakor. 

A feketeleves

Persze mint mindig, most sem úszhatunk meg egy-két kompromisszumot a csúcstechnológia és a jó ár-érték arány megtartásáért. A 7 Pro egyáltalán nem támogatja a vezeték nélküli töltést, ami sokak számára kellemetlen, de a jó hír, hogy a telefon elképesztően gyorsan szívja magába a naftát a kábelen keresztül, így csak egy plusz mozdulatot kell megszokni, és már élvezhetjük is a villámgyors töltést. Másik hátrány a hivatalos vízállóság hiánya, ami szintén a költséghatékonyság érdekében maradt ki - a OnePlus azonban egy vödör vízbe dobással hirdeti a telefont az interneten, így valószínűleg nem fog nagy gondot okozni a készüléknek, ha esetleg vízbe merül rövid időre. Utoljára a kamerát tudom felhozni, mint negatívumot: használhatónak használható, de semmiképp sem kiemelkedő. Gyakran túlhúzza a kontrasztot, sötétben nem csinál szép képeket, illetve összességében gyengébb, mint az többi piacon lévő csúcseszköz (azonban azok ára magasan a OnePlus 7 Pro-é fölött van, így ez is bocsánatos).

Verdikt

Egy szó mint száz, remek készüléket hozott létre a OnePlus. A kijelzőt tudnám kiemelni, mint a legfontosabb hozzávalót a nyerő recepthez, de az eszköz még rengeteg olyan extrát tartalmaz, amik csábítóvá teszik. Ráadásul mindezt jó ár mellett - igaz, a telefon nem olcsó, de olyan tudással rendelkezik, ami megér annyit, amennyit a gyártó elkér érte, közel sincs annyira túlárazva, mint a konkurencia csúcseszközei. Összességében a OnePlus 7 Pro bárkinek tökéletes társa lehet a mindennapokra.

Kapcsolódó cikkek: 
Kommentek megjelenítése