Közösségi oldal gyerekeknek, a Legótól

Játékok és Alkalmazások   |   2017.01.31 - 22:52   |   Írta: ARPII   |   2829
31. jan Közösségi oldal gyerekeknek, a Legótól

A LEGO Life egy biztonságos hely a gyerekeknek, akik imádnak építőkockával játszani.

Az alkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető. Alapvetően azoknak szól, akik szeretnek építeni, és ezt megosztanák másokkal is. Korhatár nincs és jó hír, hogy az oldal gyerekbarát, így nyugodt szívvel odaengedhetjük csemeténket is.

A LEGO sok évig veszteséges volt, de pár éve, ahogy kezdték behozni a technológiát az építőkockák világába, a cég kezdett hasznot termelni. Hiszen, a programozható LEGO járművek, mind a kicsik, mind pedig a nagyok tetszését elnyerték és a LEGO film sem szerepelt rosszul a mozikban. Most pedig itt a legújabb lehetőség, arra, hogy ne csak megépítsük és játsszunk kreálmányainkkal, hanem meg is osszuk azt más LEGO fanokkal. Viszont, nemcsak megoszthatjuk őket, hanem híreket is kaphatunk újabb modellek megjelenéséről. Itt a fő célcsoport a 13 alatti korosztály, azonban biztos lesz pár hipszter apuka is, akitől még most sem lehet elvenni a színes építőkockákat.

A portál biztonságának kiépítésében a LEGO mellett az UNICEF is részt vett. Az első, és legfontosabb tényező, hogy a szülőnek vagy gondviselőnek bele kell egyeznie, hogy a gyermek jelentkezzen a közösségi portálra. Ezen felül a gyerekek nem oszthatnak meg olyan képeket vagy információkat, ami alapján beazonosíthatóak lennének ők maguk, vagy a tartózkodási helyük. Profilkép helyett pedig mindenki szerkeszthet magának egy LEGO avatart. Társalogni viszont csak komment formájában lehet, ami eléggé elszomorító, azonban ez is a felhasználók érdekében történt.

Ezeket a kommenteket viszont megfűszerezhetjük pár igencsak jól eltalált LEGO témájú emojival. Azt már mondanom sem kell, hogy a hosszászólások moderálva vannak. 

Miután megalkottuk az avatárunkat, megjelenik egy ablak, ahol testre szabhatjuk adatlapunkat: milyen témákat szeretünk, milyen csoportokba tartozunk és így tovább. Amennyiben, pedig még mindig nem lenne elég az élményekből, akkor küldetéseket is teljesíthetünk, ahol a LEGO-val való tudásunkat tehetjük próbára. Valamint kisfilmeket és epizódokat is nézhetünk.

Az alkalmazást erről a linkről tölthetitek le a Google Play áruházból.

Forrás: AndroidAuthority
Kommentek megjelenítése