A 10 legjobb rajz-app Androidra

Játékok és Alkalmazások   |   2017.02.09 - 20:29   |   Írta: N Marcell   |   49560
09. feb A 10 legjobb rajz-app Androidra

A telefonja segítségével bárki lehet művész.

A rajz mindig is jelen volt az emberek életében. Amióta létezik írott történelem, azóta mutatkoznak a jelei, hogy a világ összes táján művelik valamilyen formában. Ennek hatására hatalmas fejlődésen mentünk keresztül. Viszont szerencsére most már a barlangok fala helyett számítógépeinket, telefonjainkat, tabletjeinket is használhatjuk vászon gyanánt. Akárkiből előbújhat egyszer-egyszer a művészlélek, és ez a cikk ennek kiélésében fog segíteni: íme a tíz legjobb rajzalkalmazás Androidon!

Adobe Illustator Draw és Photoshop Sketch

Mindkét program az Adobe fejlesztése. Az Illustrator Draw lehetőségek széles tárházát vonultatja fel, köztük a rétegek bevezetését, öt különböző tolltípust (melyeket önmagukban is személyre lehet szabni), és az akár 64-szeres zoomot, ha tökéletesíteni szeretnénk munkánkat. Ha elkészült a remekmű, megosztható más készülékek között, sőt, akár számítógépre is exportálható, és más Adobe programokban felhasználható. Ráadásul előre elkészített dizájnokat is letölthetünk az Adobe Capture CC-ből, ha erre lenne szükség. A Photoshop Sketch is nagy választékkal rendelkezik eszközök terén, valamint kompatibilis az Illustrator Draw-val, magyarul a készülő munkánkat könnyedén átemelhetjük a programok között. Mindkettő ingyenes, csak a Creative Cloud nevű szolgáltatásra kell előfizetni, mely további funkciókat old fel.

 

 

ArtFlow

Az ArtFlow egyike a profibb alkalmazásoknak, portfóliójában elképesztő mennyiségű ecset, toll és ceruza található, melyek segítenek egy igazán részletgazdag végeredmény elkészítésében. Befejezéskor többféle formátumba is menthetünk (JPEG, PNG stb.), sőt akár Photoshopba is importálhatunk. Ha nem lenne elég, az Nvidia DirectStylus támogatás is elérhetővé válik, ha Nvidia eszközön használjuk a programot. Ingyenesen kipróbálható, így mindenképp egy figyelemre méltó választási lehetőség gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

 

 

dotpict

A dotpict egy igazán különleges alkalmazás, ún. „pixelart” hozható létre vele. Indításkor egy üres négyzetrácsos keret fogad, mely kiszínezésével készül el a kép. Az alap szabadon mozgatható, így közelebbről is szemügyre tudjuk venni azt, amin dolgozunk. A program magától ment, használható benne az undo és a redo (utolsó parancs/törlés visszavonása), és az alkotói folyamat végén ki is lehet másolni az elkészült rajzot. Ezen felül más funkció nincs benne, így igencsak kötött az ember keze. Remek lehet azoknak, akik a „pixelart” kreálásában lelik örömüket.

 

 

Draw Something

A többitől eltérően a Draw Something egy játék, viszont mégis a rajzolgatáshoz kapcsolódik, ráadásul igencsak kreatív módon. A soron következőnek rajzolnia kell valamit, és a többieknek a feladata kitalálni, hogy mit ábrázol a firka. Rettenetesen szórakoztató, ezzel szemben nem a komoly művészeknek találták ki. Letöltése ingyenes, az alkalmazáson belül található extrák viszont már pénzbe kerülnek.

 

 

Ibis Paint

Az Ibis Paintet kifejezetten festésre szánták. Több mint 140 különféle ecset használható, a hagyományos festőecsettől kezdve a filctollakon át, egészen a kalligráfiában használt töltőtollakig. Az egész alkotási procedúra felvehető az alkalmazáson belül, így nyomon követhetők az egyes lépések. Támogatja a rétegek használatát (annyit, amennyit az eszköz elbír!), és külön funkciók vannak bizonyos különleges festési módokhoz (pl. manga). Ingyenes, viszont az alkalmazáson belül megvásárolható a prémium verzió. Mindenképpen egyike a komolyabb, sok eszközzel rendelkező programoknak.

 

 

Learn How to Draw

Mint a név is mutatja, itt a rajztanuláson lesz a hangsúly. Az app a kezdőtől egészen a haladó szintig tesz kísérletet felhasználója oktatására, mindez Will Sliney, a híres képregényrajzoló tálalásában – ennek hatására a stílusnak érezhető a képregényes beütése, és főleg az emberi alakok kerülnek előtérbe. Nem mindenki számára tökéletes, de segít egy-két kunszt megismerésében. A fejlesztők állítása szerint hetente új tartalom kerül hozzáadásra.

 

 

MediBang Paint

A MediBang Paint a jobb ingyenes rajzalkalmazások közé tartozik. Képes „cross-platform” kompatibilitásra (számítógép, iOS és Android között), erről híresült el – a projekt egy közös felhőben kerül elmentésre, majd a választott készüléken folytatható a munka. Ehhez hozzáadódik az ecsetek tisztességes mennyisége, és még számos hasznos/ szórakoztató apróság – a Medibang ingyenessége ellenére meglepően jó.

 

 

PaperOne

A PaperOne a fotorealisztikusságra törekszik. Alapvetően nem rendelkezik túl bő eszköztárral, ami mégis külön kategóriába helyezi a többiektől a „vázlat” mód. Úgy működik, mint a hagyományos pauszpapír: egy kiválasztott fotót elhalványítva a vászonra helyez, innen már csak a delikvensen múlik, milyen ügyesen tudja lemásolni. Amatőröknek roppant mulatságos, emellett rengeteget lehet fejlődni vele. Az áruházban ingyenes, néhány plusz kiegészítő megvásárolható.

 

 

Rough Animator

Egyike annak a kevés alkalmazásnak, mellyel animálni lehet mobil eszközökön: egy állókép készítése és megosztása helyett animációk egész sora készíthető el vele. A képkockák egyenkénti megrajzolás után rövid rajzfilmekké fűződnek össze. A végén menthetünk GIF-ként, QuickTime videóként, vagy képek sorozatként. Az 5 dolláros ár miatt célszerű tesztelni a visszafizetési-időszak alatt, és visszaigényelni az árát, ha nem kerül kihasználásra.

 

 

Sketchbook by Autodesk

Egyike a régebbi fejlesztéseknek, mely a felhasználók kedvencévé vált. Személyre szabható ecsetek, akár három réteg, és 2500 %-os zoom gazdagítja a Sketchbook eszköztárát. Akik megveszik a pro verziót, több mint 100-féle rajzeszközzel, valamint még több réteggel, és még több hasznos opcióval lesznek gazdagabbak. Mind közül a legprofesszionálisabb, hivatásos designereknek/ tervezőknek is tökéletesen megfelel. Ezzel viszont az jár, hogy igencsak drága. Mindenki legyen tisztában vele, mielőtt beruház a próra.

 

 

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Közösségi oldal gyerekeknek, a Legotól
Desktop Experience - avagy hogyan lesz a mobilból PC
Kommentek megjelenítése