A Tinder sem fizetne többet a Google-nek

Játékok és Alkalmazások   |   2019.07.22 - 10:42   |   Írta: SzavaRicsi   |   574
22. júl A Tinder sem fizetne többet a Google-nek

A népszerű randiapp is megkerülné az "App Store-adót".

A Tinder anyacége, a Match Group is belépett azon fejlesztők csoportjába, amelyek megkerülik a Google Play Store harminc százalékos levonását az alkalmazásokon belüli vásárlásokból. A Bloomberg írása szerint a népszerű randialkalmazás a jövőben felajánlja majd a felhasználóknak, hogy a Play Store-on keresztüli vásárlás helyett egyenesen az alkalmazásnak adják meg a bankkártyaadataikat, ha elő szeretnének fizetni bármely appon belüli szolgáltatásra. Innen pedig nincs visszaút, hiszen elvileg ha valaki egyszer áttér az egyenes bankkártyás fizetésre, megszűnik a Play Store-on keresztüli vásárlás, mint opció.

A társkereső alkalmazásban a felhasználók többféle szolgáltatásra is előfizethetnek, mint a néhány extra funkciót kínáló Tinder Plus, vagy a mindent felülmúló Tinder Gold. Emellett párszáz forintért emberenként arra is lehetőség van, hogy lássuk, mikor olvasták el az általunk küldött üzeneteket.

A hír megjelenésével a Match Group részvényeinek értéke 5%-ot nőtt, míg a Google-é szinte meg sem mozdult.

A Play Store egy töb milliárd dolláros üzlet a Google számára, és ha a Tinder és a Match Group döntését más fejlesztők is lemásolják, az amerikai techcég komoly kiesésekkel számolhat. A múltban már az Epic Games és a Netflix is megkezdte az úgynevezett „App Store-adók” kikerülését, hiszen sokalták a Google és az Apple által begyűjtött harminc százalékot a platformon való megjelenését. A Google akkor aggódhat, ha több játékfejlesztő teszi meg ezt a lépést, hiszen ezekben az alkalmazásokban költik el az emberek a legtöbb pénzt, így a Google számára is ezekből érkezik be a legtöbb.

A Match Group nyilatkozata szerint a cég folyamatosan kísérletezik a frissítésekkel, és az új fizetési módszer leginkább a felhasználói élményt igyekszik növelni. A Google egyelőre nem kommentálta a lépést.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése