Elkezdődött! Hatalmas változás közeleg az Instagramban

Játékok és Alkalmazások   |   2019.11.15 - 18:27   |   Írta: SzavaRicsi   |   751
15. nov Elkezdődött! Hatalmas változás közeleg az Instagramban

Az influenszereknek ez nem fog tetszeni!

Senki se lepődjön meg, ha eltűnnek a kedvelések számai a posztoknál az Instagram alkalmazásában, ugyanis hazánkban is tesztfázisba lépett a közösségi média platform újítása, amelyben elrejtik a like-ok számát a fotóknál.

A közösségi média által ugyanis az internet a történelme során most van a leginkább hatással az életünkre. Az olyan platformok, mint a Facebook vagy az Instagram képesek erősen befolyásolni a mentális állapotunkat, akár jó, de bizonyos esetekben rossz módon. Az Instagramnál igyekeznek minél ártalmatlanabbá tenni a közösségi platformjukat, ezért tervezik, hogy elrejtik a kedvelések számát az alkalmazásban. Azt, hogy hány embernek tetszett a saját képünk, továbbra is megnézhetjük majd, de azt már nem látjuk, hogy mások képére hányan, és pontosan kik koppintottak duplán.

Az Instagram április óta már teszteli az elrejtett lájkokat több országban is, de most bejelentették, hogy kibővítik a próbát. Mostantól ugyanis világszerte szúrópróba szerűen bárki bekerülhet a tesztelők közé. Akit kisorsolt a véletlenszerű algoritmus, az értesítést kap arról, hogy részt vesz az Instagram tesztjében a like-ok elrejtésével kapcsolatban. A fejlesztők bizonyára várják majd a visszajelzéseket arról, hogy mennyiben befolyásolta a felhasználói élményt a változás.

Mindez kevésbé okoz problémát egy átlagos felhasználónak, és annál kellemetlenebb lehet egy influenszer számára. Számukra egy új funkciót is bevezet az Instagram, amelyen keresztül a szponzorok következik a posztok aktivitását, ezzel látva, hogy mekkora elérést és kedvelési számot generált egy-egy támogatott tartalom.

Arról, hogy a kedvelések végleges elrejtése mindenki számára bekövetkezik-e, és hogy ha igen, akkor mikor, egyelőre még nem nyilatkozott az Instagram.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése