Új funkciót kapott a Google Chrome

Játékok és Alkalmazások   |   2019.11.17 - 18:22   |   Írta: Máté Gergő   |   1426
17. nov Új funkciót kapott a Google Chrome

Az új funkció az Android rendszerű készülékeken érhető el.

Egy hasznos funkcióval bővült a Google Chrome böngésző

A Google gyakran hajt végre A/B teszteket a termékein, és a Google Chrome böngésző a vállalat által egyik leggyakrabban tesztelt terület. Rengeteg olyan funkció van, amely sosem, vagy csak részben került ki a felhasználókhoz. A legújabb funkció, amely bekerült a Google Chrome böngészőbe (egyelőre kizárólag Android rendszeren) a lapok közötti váltás menüjének új verziója, amely hosszú érintés (nyomás) esetén jelenik meg a felhasználók számára. Ezzel az új menüvel könnyedén kikapcsolhatjuk azokat a lapokat amelyekre már nincs szükségünk, vagy válthatunk egy másikra, méghozzá anélkül, hogy a Google Chrome multitasking nézete megnyitásra kerülne.

Nálunk már elérhető az új menü

Az XDA Developers (fejlesztők) tesztelhették elsőként ezt a funkciót, de hazánkban már elérhető az a Google Chrome verzió, melyben használhatjuk a hosszú érintésre előugró menüt. Az új funkció segítségével inkognitó lapokat is megnyithatunk illetve bezárhatjuk az aktuális lapot egyetlen gombnyomással. Mindez értékes milliszekundumokat spórolhat meg a felhasználóknak.

Az említett új funkció ki/be kapcsolható. Ehhez a chrome://flags oldalt kell megnyitni a böngészőből és a tab-switcher long-press menu-t szükséges a számunkra megfelelő értékre állítani.                                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

                                                                                                                                             

Az Android Police munkatársai szerint az említett funkció még nem érhető el minden Google Chrome verzióban és a szétterjedésre még várnunk kell. Nekünk viszont sikerült kipróbálnunk és hasznosnak találtuk.

A Google Chrome böngésző ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése