Nem használható G Suite fiókkal a Google Stadia

Játékok és Alkalmazások   |   2019.11.20 - 19:23   |   Írta: Máté Gergő   |   294
20. nov Nem használható G Suite fiókkal a Google Stadia

Ehelyett Gmail fiókot használhatunk.

Újabb részletek derültek ki a Google játékszolgáltatásáról

Nem zökkenőmentes a Google Stadia debütálása, hiszen még az indulás előtt kiderült, hogy néhány előrendelést véletlenül visszamondtak, illetve vannak olyan funkciók, amelyek csak 2020-tól lesznek elérhetőek (ilyen a Family Sharing és a 4K, HDR, illetve az 5.1-es hangrendszer támogatása PC-n). A listát tovább bővíti, hogy a Google Stadia nem lesz elérhető G Suite fiókokból. Ez a lépés nem annyira meglepő, hiszen a Google szeretné elkülöníteni az üzleti és a személyes felhasználói fiókokat.

Sajnos azonban ez azokat a felhasználókat is érinti, akik G Suite "legacy free" (ingyenes) fiókkal rendelkeznek, hiszen így ők is elesnek a Google Stadia használatának lehetőségétől. Továbbá azokat a felhasználókat is érinti, akik a Gmail szolgáltatását használják egyedi domain című email fiókukkal. A Google ezzel elég nagy csoportot fosztott meg a Google Stadia használatának lehetőségétől.

Amennyiben megpróbálunk regisztrálni a Google Stadia alkalmazásban egy G Suite fiókkal, a Google egy javaslatot jelenít meg, ami szerint egy személyes Gmail fiókot kéne használnunk. Ez pedig azért is problémás, mert a keresőóriás nem igazán hagyott semmilyen egyszerű módszert arra, hogy egy G Suite fiók tulajdonos egyszerűen válthasson "lakossági" Gmail címre. Úgy tűnik ezen a téren van még mit fejlődnie a Google-nek.

A Google Stadia letölthető a Google Play Áruházból.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:

 

 
Kommentek megjelenítése