Motorkerékpár módot kapott a Google Maps

Játékok és Alkalmazások   |   2019.12.10 - 19:40   |   Írta: Máté Gergő   |   556
10. dec Motorkerékpár módot kapott a Google Maps

Új funkcióval bővült a Google navigációs applikációja.

Frissült a Google Maps, célkeresztben a motorosok

Rengeteg ember közlekedik motorkerékpárral és ennek a közlekedési formának rengeteg előnye van. Az egyik ilyen jelentős előny, hogy a motorkerékpár szűkebb és zsúfoltabb útszakaszokon is elfér, mint a személygépjárművek. India nagyvárosai azok közé a helyek közé tartoznak, amelyek rendkívül zsúfoltak, így nem csoda, hogy a motorkerékpár nagyon népszerű közlekedési eszköznek számít az ázsiai országban. Elsőként Indiában jelent meg az autós navigáció, a tömegközlekedési navigáció és a gyalogos navigáció mellett a negyedik opcióként a motorkerékpáros navigáció, mint új lehetőség a Google Maps applikációban.                                                                                                                                                      

 

                                                                                                                                                             

Egy ideje lehetett sejteni, hogy a Google egy kétkerekű közlekedési eszköz számára tervez fejlesztéseket (a v9.61, v9.62 és a v9.66-ban már voltak erre mutató jelek). Végül azonban a v9.67.1-es verzióban jelentek csak meg olyan részletek, amelyekből már tudni lehet, hogy a Google következő célcsoportja a navigációs piac terén a motorkerékpárosoké lett. Természetesen a motorkerékpáros navigációs módnak is azonos a célja a többi módéval: a lehető legjobb, leggyorsabb, legmegfelelőbb útvonalat megjeleníteni a felhasználók számára. A motorkerékpár egyik jellegzetessége, hogy olyan helyeken is elfér, ahol egy személygépjármű nem, így az utazási idő jobb lehet ebben a módban.                                                                                        

                                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                                          

Az új motorkerékpáros navigációs mód jegyzet funkciót is tartalmaz az utat érintő különböző eseményekkel kapcsolatban (például útlezárások, illetve parkolási lehetőségek). Egyelőre az indiai felhasználóktól tartalmaz hasznos tippeket és ez az első ország, ahol az új navigációs mód szétterjedhet. Természetesen számíthatunk az európai, ázsiai és az amerikai kontinensen is a motorkerékpáros navigációs mód megjelenésére.

Frissítés:

A Google közleménye szerint a motorkerékpáros mód Egyiptomban is elérhető és hamarosan Algériában és Tunéziában is megjelenhet.

A Google Maps alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play Store-ból.

Forrás:Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése