Okosabb kommentelésen dolgozik a Google a Play Áruházban

Játékok és Alkalmazások   |   2020.01.12 - 09:56   |   Írta: Máté Gergő   |   376
12. jan Okosabb kommentelésen dolgozik a Google a Play Áruházban

Ezek az üzenetek nagyban segíthetik a fejlesztők munkáját.

Az értékelés mellett a hibák jelentése is hasznos a fejlesztők számára.

Régóta működik a kommentelés és a "review" (véleményezés) funkció a Play Store-ban, ami nagyon fontos visszajelzés lehet az egyes applikációk fejlesztői számára. Ezek a visszajelzések tartalmazhatnak hibákat, véleményeket és felhasználói tapasztalatokat is. Sajnos azonban a vélemények és a visszajelzések kezelése egyáltalán nem könnyű feladat, mivel az egész komment rendszer decentralizált a Play Store-ban. A Google most azon kezdett el dolgozni, hogy ezeket a hibákat orvosolja.

Applikáción belüli visszajelzés

Ez egy jól ismert módszer: az adott alkalmazás fejlesztői beépítenek egy visszajelzésre szolgáló menüpontot az applikációba, ami egyből átküldi a felhasználót a Play Store-ra. Ezzel főképpen az a probléma, hogy a felhasználó aktuális folyamatait és mivel a felhasználók jelentős része már tisztában van ezzel, próbálják elkerülni azt és az értékes visszajelzések nem jutnak el a fejlesztőkhöz. A Google egy olyan funkción munkálkodik, melynek segítségével az applikációból elérhető az értékelés/visszajelzés.                                                                                                                                          

 

                                                                                                                                                                         

Ez a funkció jelenleg is tesztelés alatt áll, így nem elérhető a többség számára. A Google viszont jelenleg is ennek az opciónak a bevezetésén dolgozik, így hamarosan találkozhatunk vele.

Új visszajelzés szekció

A My apps & games menüpont alatt (Saját alkalmazások és játékok) található az Installed fül (Telepítve), ahol egy új Reviews (Vélemények) menüpont került bevezetésre. Ezt megnyitva egy Unreviewed (Nem véleményezett) és egy Posted (Közzétéve) menüpont található.

Ezek ténylegesen azokat a lehetőségeket tartalmazzák, amelyeket a nevük sugall: a Nem véleményezett applikációk alatt annyi csillagot állíthatunk be egy adott alkalmazáshoz a maximális ötből, amennyire értékeljük, valamint ezalatt egy "Írj véleményt" gombot is találunk, melyben a megjegyzéseinket oszthatjuk meg. 

A "Közzétéve" menüpont segítségével pedig visszanézhetjük a már korábban értékelt és véleményezett applikációkat.                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                       

Ez a szekció viszont kissé érdekesen működik, mivel azokhoz az alkalmazásokhoz adott korábbi értékeléseket és visszajelzéseket is tartalmazza, melyek már nincsenek a készülékünkön. Többen viszont azt jelezték, hogy még így sem tartalmazza a teljes listáját azoknak az alkalmazásoknak, melyeket értékeltek. Egy másik furcsa tulajdonsága az új szekciónak a "Nem véleményezett" alkalmazások listázása, mely nem ABC sorrendben van felsorolva, hanem ismeretlen módon (talán applikáció ID alapján).

Ezen bizony van még mit javítani.

Új fejléckép

Egy másik kisebb újítás a Play Store új fejlécképe. Ezt a képet már korábban láthattuk a Google+-ban, de az új fejléckép színei valamivel sötétebbek és kevésbé élénkek.                                                                                            

 

                                                                                                                                                                          

Az említett új fejléckép már többször eltűnt és újra megjelent az elmúlt napok során, ezért valószínű, hogy egy szerver oldali tesztről van szó.

Forrás: AndroidPolice

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése