Bing alapú szuper privát keresővel jelentkezik a Yahoo

Játékok és Alkalmazások   |   2020.01.15 - 20:01   |   Írta: Máté Gergő   |   1362
15. jan Bing alapú szuper privát keresővel jelentkezik a Yahoo

Hamarosan érkezik az Android applikáció a keresőhöz.

Az internet egykori óriása új keresőt indított.

A Yahoo a 90-es évek egyik nagy úttörője volt. Rengeteg felhasználó használta a különböző szolgáltatásait, aztán jött a Google. Mostanáig a Yahoo a Verizon részeként nem rendelkezett saját kereső szolgáltatással, de a vállalat úgy határozott, hogy itt az ideje készíteni egyet. A One Search névre keresztelt kereső elérhető Android applikációként és a böngészőből is. Gyakorlatilag a Bing kereső motorját használták fel az elkészítéséhez, de hozzáadtak néhány funkciót. A Yahoo azt állítja, hogy ez a kereső teljesen biztonságos.                                                                                                                                                                 

 

                                                                                                                                                                   

A One Search weboldala valójában félig egy kereső és félig egy önreklámozó felület. Az oldal tetején egy kereső mező található, közvetlenül ezalatt pedig egy lista található arról, hogy miért ennyire szuper ez a kereső. A Yahoo állítása szerint nincsenek cookie-k, nincsenek követési hirdetések, illetve visszatartott keresési eredmények. A saját keresési adatainkat is titkosítva kezeli, amennyiben bekapcsolva hagyjuk az "Advanced Privacy Mode" opciót. 

Könnyen megbizonyosodhatunk arról, hogy a One Search keresőt valójában a Microsoft Bing támogatja: ehhez csak le kell tekernünk a kereső aljára. A találati eredmények azonosak lehetnek a két keresőn, de a One Search elvileg nem fogja eltárolni ezeket a kereséseket. Mennyire érdemes használni a One Search keresőt? Ezt egyelőre nem tudjuk megválaszolni, de az Android rendszerre készített applikáció már ebben a hónapban letölthető lesz.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése