Koronavírus: unatkozol otthon? Tanuld meg ezeket a hobbikat online!

Játékok és Alkalmazások   |   2020.04.20 - 18:53   |   Írta: ARPII   |   339
20. ápr Koronavírus: unatkozol otthon? Tanuld meg ezeket a hobbikat online!

Rengeteg mindent lehet csinálni a négy fal között is.

Már több hete kényszerülünk otthon maradni, és ezidő alatt bizonyára már Ti is megnéztétek az összes filmet és sorozatot, valamint a legtöbb könyvet is átbújtátok. Sokan bizonyára már unatkoztok, azonban nagyon sok érdekes dolgot lehet csinálni és tanulni online, akár a kanapé kényelméből is. Legyen szó oktató kurzusokról, alapvető készségek elsajátításáról vagy elme pallérozásról, sőt még egy kis szórakozás sem kizárt. Mi most elhoztunk Nektek pár tevékenységet, hobbit és egyéb elfoglaltságot, amit Ti is könnyen elsajátíthattok minimális vagy akár bármilyen eszköz nélkül. Ez egy többrészes cikksorozat első része, aminek a folytatását ezen a linken, valamint a cikk cégén találjátok, jó szórakozást kívánunk!

 

Süssünk-Főzzünk!

 

Ez egyrészt lehet egy hobbi is, másrészt pedig a bezárt éttermek miatt egy egyre elengedhetetlenebb készség is, amire most különösen rá lehetünk szorulva. Itt nincs szükség rengeteg szakácskönyvre, ugyanis az interneten számos oldalon találhatunk jobbnál jobb recepteket. Magyarországon a nosalty és a mindmegette.hu-t érdemes a leginkább látogatni, amennyiben pedig rendelkezünk egy kis angol tudással, akkor a Food52 YouTube csatornája is egy nélkülözhetetlen összetevővé válhat a sütéshez. Ezen kívül még számos más oldal is kínál számunkra remek recepteket, ha Nektek is van egy kedvencetek, akkor osszátok meg velünk a komment szekcióban.

 

Talán sokan már a tojásrántotta elkészítésénél megrekedtek (köztük én is), szerencsére azonban ennél jobb alkalom talán sosem lesz arra hogy megtanuljuk ezt az elengedhetetlen készséget. A Munchies YouTube csatornáján a leghétköznapibb alapanyagokból készíthetünk egyszerű de annál ízletesebb fogásokat. Még egy szokásos receptet is meg tudunk bolondítani pár egyszerű trükkel, ami feldobhatja a szürke hétköznapokat.

 

Alkalmazások terén van a tarsolyunkban számotokra pár remek választás. A már említett nosalty-t megtaláljátok a Google Play Áruház kínálatában is, ami így sokkal átláthatóbb lesz mobilon. Én személy szerint nagyon szeretem a Cookpad nevű appot is, ahol rengeteg szuper receptet lehet találni, amik átláthatóan vannak rendszerezve. Utolsó receptes alkalmazásunk a Paprika, ahol mi szabhatjuk meg hogy milyen fogásokat szeretnék látni az appon belül, ugyanis ennek segítségével az internetről bárhonnan letölthetünk egy receptet, amit az alkalmazás elemez és rendszerez is nekünk. Így külön láthatjuk a hozzávalókat, a kalóriát és egyéb részleteket.

Végül pedig a kevesebb szabadidővel rendelkezőkre is gondoltunk, akik számára már itthon is rengeteg étel kiszállító alkalmazás érhető el, kezdve a NetPincérrel és a Wolt-tal, de persze a Burger King és a KFC is vállal házhozszállítást.

 

Alkossunk!

 

Most kevésbé létfontosságú, azonban annál nyugtatóbb és kreatívabb vizekre evezünk, ahol mindenki megalkothatja a saját kis világát. Biztos Veletek is előfordult már, hogy csak vakartátok a fejeteket egy absztrakt festmény előtt a múzeumban. Az EdX egy remek kurzus, aminek a segítségével olyan nagy festők munkáin keresztül tanulhatjuk meg felismerni és elmagyarázni a műalkotások jelentését, mint Leonardo da Vinci vagy éppen Rembrandt. Így végre én is okosnak érezhetem magam a barátaim mellett a múzeumban.

Amennyiben pedig egy kicsit gyakorlatiasabb tudásra szomjaztok, akkor az Udemy kurzusa Nektek lett kitalálva. A rajzolás és vázlatok készítése nem véletlenül a legnépszerűbb hobbik egyike, hiszen csak egy papírra és ceruzára van hozzá szükségünk. A rajzolás élvezete és a bennünk lévő ötletek kibontakozása mellett a finom motoros készségeink is javulnak majd, amit az élet bármely területén hasznosíthatunk. Az alkalmazás segítségével könnyebben tudunk majd játszani az árnyékokkal és a fénnyel, valamint jobban megismerhetjük az emberi testet.

 

Ha egy csónakban eveztek velem és néha nem száll meg a kellő ihlet, akkor forduljatok Bob Ross-hoz, akinek több mint 24 évadnyi festő eckéje van fenn YouTube-on, teljesen ingyen. Emellett pedig a megnyugtató hangja egy terápiával is felér ezekben a nehéz időkben.

Amennyiben viszont valami sokkal tradicionálisabbra vágytok a vízfestés világában, akkor nézzétek meg az Udemy ehhez kapcsolódó kurzusát. Itt a festés alapjaitól egészen eljuthattok a 3D-s alakok és tárgyak életszerű ábrázolásáig.

 

Reméljük hasznos volt ez a cikk számotokra, a következő részben szintén hoztunk pár jópofa elfoglaltságot, amit ezen a linken találtok. Ti mivel ütitek el az időt otthon? Írjátok le nekünk kommentben!

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése