Koronavírus: unatkozol otthon? Tanuld meg ezeket a hobbikat online! 2. rész

Játékok és Alkalmazások   |   2020.04.21 - 09:41   |   Írta: ARPII   |   253
21. ápr Koronavírus: unatkozol otthon? Tanuld meg ezeket a hobbikat online! 2. rész

Rengeteg mindent lehet csinálni a négy fal között is.

Már több hete kényszerülünk otthon maradni, és ezidő alatt bizonyára már Ti is megnéztétek az összes filmet és sorozatot, valamint a legtöbb könyvet is átbújtátok. Sokan bizonyára már unatkoztok, azonban nagyon sok érdekes dolgot lehet csinálni és tanulni online, akár a kanapé kényelméből is. Legyen szó oktató kurzusokról, alapvető készségek elsajátításáról vagy elme pallérozásról, sőt még egy kis szórakozás sem kizárt. Mi most elhoztunk Nektek pár tevékenységet, hobbit és egyéb elfoglaltságot, amit Ti is könnyen elsajátíthattok minimális vagy akár bármilyen eszköz nélkül. Ez egy többrészes cikksorozat második része, aminek kezdő részét ezen a linken, valamint a cikk végén találjátok, jó szórakozást kívánunk!

 

Zenéljünk!

 

Ha valaha is eszetekbe jutott, hogy jó lenne egy hangszert közelebbről is megismerni, akkor ne várjatok tovább. Mint ahogy sok másnál, úgy itt is temérdek lehetőség áll rendelkezésünkre online. Egy amatőr gitárosnak például remek hely lehet Justin Guitar oldala, itt lépésről-lépésre tanulhatjuk meg a gitározás fortéjait egészen onnantól, hogy hogyan tartsuk helyesen a gitárt, odáig hogy hogyan játsszuk el a kedvenc nótánkat. Ugyancsak remek forrás a Berklee College of Music, ahol a zene alapjait és teóriáját ismerhetjük meg közelebbről.

Természetesen a modernebb elektronikus zene kedvelőinek is hoztunk választási lehetőséget. Szerencsére nagyon sok cég kínál ingyenes próbaidőszakot, vagy egy light verziót, ahol belekóstolhatunk a dolgokba és eldönthetjük, hogy vajon tényleg ezt akarjuk-e. A népszerűbb megoldások közé tartozik az Apple Logic Pro-ja, az Adobe Ableton Live és a steingberg Cubase is.

Igen tudom, nem mindenki akar a következő David Guetta lenni, egyszerűen csak szeretne pár egyszerű dallamot vagy loop-ot összedobni és kellemesen szórakozni közben. Ebben az esetben akár a telefonunk is elegendő lehet, ahol a Voloco valamint a Music Maker JAM segítségével remek beat-eket készíthetünk magunknak. Ezek a kis Android appok tökéletesek pár ritmus előcsalogatására, amint pedig rákaptunk a dologra, már ugorhatunk is át a fent említett komolyabb programokra.

 

Mozgassuk meg az Agyunkat Klasszikus Játékokkal!

 

Sokan otthonról, egy számítógép mögül dolgoznak, majd pihenésképpen néznek egy sorozatot vagy filmet szintén egy kijelző előtt. Egy kicsit viszont néha muszáj elszabadulni a gépektől, és játszani valamit offline. Bizonyára sokatoknak van otthon sakkotok, ami egy összetett, de mégis egyszerű játék. Meg kell tanulnunk az összes szabályt, a lépéseket, a taktikákat és utána stratégiai döntéseket hozni. Elkezdeni nagyon egyszerű, profivá válni viszont már nem annyira. Amennyiben nem lenne otthon táblátok, úgy a telefontokon vagy a tableteteken is megmérkőzhettek egymással, például a Chess Free alkalmazáson belül. A kezdőknek sem kell félniük, ugyanis ezen a linken lepésről-lépésre meg lehet tanulni mindent.

Vannak azért egyszerűbb logikai játékok is, a Keresztrejtvény app például egy remek időtöltés lehet akár az egész család számára is, hiszen együtt is megfejthetitek a feladványokat. Aki pedig valahol a kettő között keresi az igazságot, annak tökéletes választás lehet a Sudoku. Itt a logikánkra és a kombinációs készségünkre lesz leginkább szükségünk.

 

Tanuljunk Nyelveket!

 

Talán az utazást egy időre elfelejthetjük, de ez nem jelenti azt hogy ne kezdhetnénk el franciát tanulni, amíg egy párizsi útról álmodozunk. Tökéletesíteni egy nyelvet nem egyszerű, az alapokat azonban könnyedén elsajátíthatjuk, ha szánunk rá elég időt. Itt talán a legjobb választás a Duolingo lehet, ami egy remek ingyenes alkalmazás, ami gyakorlatias példákon keresztül tanít meg minket a legkülönbözőbb nyelvekre, akár angolra is (magyarul), annak ellenére hogy ez a lehetőség sokáig nem volt adott.

Amennyiben egy sokkal tradicionálisabb módot kerestek elmélettel egybekötve, az esetben az EdX-nek remek kurzusai vannak, mintpéldául ez a Spanyol.

 

Fejlessük Magunkat!

 

Eddig többségében hobbikra koncentráltunk, amik vagy szórakoztattak vagy fontos készségeket segítettek elsajátítani. Most kicsit más irányba fogunk haladni, és a megszerzett tudás nem biztos közvetlenül fog majd segíteni. Ez nem is igazán egy hobbi, de a magunkra fordított idő mindig kifizetődik és talán majd egy jövőbeli munkánál hasznos lehet, vagy egyszerűen csak fejleszti a gondolkozásunkat.

Egy magától értetődő és egyszerű választás lehet például a programozás, amit gyakran szoktak javasolni. Ez akkor is hasznos lehet, ha nem programozói állást keresünk, ugyanis az alapok megértése rengeteget javíthat a logikánkon. Ha pedig egy lépéssel tovább visszük a dolgot, akkor egyszerű programokat is írhatunk magunknak mindennapos dolgok elvégzésére, amihez itt találtok egy remek kurzust.

 

Reméljük ez a cikk hasznos volt számotokra, az előző részben szintén hoztunk pár jópofa elfoglaltságok számotokra, amit ezen a linken keresztül értek el. Ti mivel ütitek el az időt otthon? Írjátok le nekünk kommentben!

 

Forrás: AndroidAuthority

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése