Ismét hibásan működik a Google Search emlékeztető kezelése

Játékok és Alkalmazások   |   2021.07.12 - 09:38   |   Írta: Máté Gergő   |   73
12. júl Ismét hibásan működik a Google Search emlékeztető kezelése

Sajnos ismét rosszul működik a Google Search emlékeztető funkciója.

Néhány hete jelentették be, hogy a Google Search (Google kereső) emlékeztetőket kezelő modulja hibásan működik. Elsőként csak a felhasználók kisebb csoportját érintette, de mostanra jelentősen megnőtt a bejelentett esetek száma.

A legfrissebb eseteket a Piunika Web-en közölték. Ez a hibajelenség konkrétan a Google Search (Google kereső) azon részében észlelhető, ahol a hangvezérelt keresési gomb van. Pontosan emellett új emlékeztetők beállítására van lehetőség. Jelenleg azonban bármilyen hangparancsra egy keresés indul el, még akkor is, ha a "remind me to" parancsot mondjuk. A Google Assistant (Google Asszisztens) segítségével végzett beállítás azonban rendesen működik.

 

 

Ez a hiba már 2019-ben és 2017-ben is megfigyelhető volt. Lehetséges, hogy valamilyen függőség miatt a Google egy korábbi állapotra állította vissza a keresőt. Azonban az is előfordulhat, hogy a Google szeretné teljesen kivezetni ezt a funkciót és egyúttal végleg lecserélné a Google Assistant hasonló funkciójára.

A felhasználói bejelentésekre reagálva a Google Support csapata továbbította az ügyet a Google Search fejlesztői csapata felé. Ez azonban több hete megtörtént és azóta nem sikerült javítani ezt a hibát. A Google a hibajavítást tartalmazó frissítés közzétételéig a Google Assistant használatát javasolta.

 

Forrás: Android Police
Kommentek megjelenítése