HasznaltAndroid.hu - ÁSZF és Szabályzat

Hirdetési szabályzat

 • A HasználtAndroid weboldalán az ingyenes apróhirdetés feladás kizárólag a nem haszonszerzés céljából, és nem kereskedői jelleggel hirdető magánszemélyek számára ingyenes! 
 • A Hasznaltandroid.hu fenntartja a jogot, hogy megítélje a hirdetés valószerűségét, valódiságát és jogszerűségét, valamint a hirdető magán vagy üzleti profilba való besorolását.  
 • Minden hirdetés tartalmáért a hirdetést feladó személy vállalja a mindennemű jogi felelősséget.
 • A Hasznaltandroid.hu, bár a hirdetések tartalmát jogosult, de nem köteles ellenőrizni. A Hasznaltandroid.hu a harmadik fél által feladott hirdetések tartalmáért, valamint az azzal okozott vagy összefüggésben felmerült vagyoni vagy nem vagyoni kárért nem vállal felelősséget!
 • Az oldalon kizárólag Android/Windows terméket, illetve az Android/Windows termékek tartozékait, kiegészítőit, okosotthon termékek, és a márkához kapcsolódó szoftvereket és hardvereket lehet hirdetni.
 • Az oldalon szervíz szolgáltatást hirdető apróhirdetést kizárólag szerződött szervízpartnereink helyezhetnek el.
 • A HasznaltAndroid.hu weboldalán másolat, vagy klón termékek hirdetése TILOS!
 • Kötelező minden hirdetéshez a termék valós árát megadni.
 • A nem megfelelő kategóriában elhelyezett hirdetések törlésre kerülnek!
 • A duplán vagy többszörösen megjelent hirdetések törlésre kerülnek!
 • A nem magyar nyelven feladott hirdetések törlésre kerülnek!
 • A többszörösen regisztrált felhasználók törlésre kerülnek!
 • Az ár nélkül vagy a termék valós használt piaci árától nagyban eltérő áron meghirdetett termékek törlésre kerülnek!
 • A magánszemélyként hirdető kereskedőktörlésre kerülnek, amennyiben nem fogadják el a kereskedői profilt!
 • A csalás, visszaélés vagy egyéb jogellenes magatartás gyanújába keveredő hirdetők és hirdetéseik törlésre kerülnek!
 • Az oldalon nem megfelelő képekkel ellátott (pl: bankjegyek, nagy méretű cég logók, vagy az oldaról elirányító képek), és a nem megfelelő kategóriában feladott hirdetések törlésre kerülhetnek.
 • A megtévesztő és/vagy a HasznaltAndroid.hu weboldaláról kizárólag egy másik oldalra átvezető szövegű és hirdetések törlésre kerülnek!
 • Azok a hirdetések, melyekben jogtalanul más weboldal linkje van elhelyezve, törlésre kerülnek!
 • Azok a hirdetések, melyek elvárják a vevőtől az előre utalást, törlésre kerülnek!
 • Véglegesen töröljük azokat a felhasználókat, akik többször, figyelmeztetésünk ellenére is megszegik a hirdetési szabályzatot!

Ha bárki lejárt, vagy feltehetően jogellenes magatartás megvalósítását célzó, csalás vagy visszaélés gyanújába keveredő hirdetést talál, esetleg kár érte az oldalon, kérem, haladéktalanul jelezze azt felénk, és mi azonnal töröljük a hirdetést és a hirdetés feladóját is az oldalról. Erre már lehetőség van a Termék jelentése menüponttal a hirdetésekben. Ez a menüpont kizárólag regisztrált és bejelentkezett felhasználóknál látszik. Szintén kérjük jelezni, ha bárki feltehetőleg fordítóprogrammal megírt üzenetet kap külföldről!

 • A HasznaltAndroid.hu weboldalán kereskedőként vagy magánszemélyként is regisztrálhatsz, a HasznaltAndroid fenntartja a jogot annak eldöntésére, hogy egy hirdetés kereskedőinek minősül-e. 
 • A céges hirdetőknek hirdetései 45 nap után automatikusan inaktíválódnak az oldalon, és bekerülnek a Lejárt/törölt  hirdetések közé, ahol még 45 napig elérhetők a felhasználó számára.
 • A magánszemélyként regisztrált felhasználóknak 5 darab ingyenes és 10 darab fizetett hirdetésük (1000 pont/hirdetés) lehet az oldalon egy időben, ezek a hirdetések 45 nap után automatikusan törlődnek az oldalról és bekerülnek a Lejárt/törölt hirdetések közé, ahol még 45 napig elérhetők a felhasználó számára.  A lejárt/törölt hirdetésekben lévő apróhirdetéseke bármikor visszahelyezhetők az Aktív hirdetések közé.
 • A kereskedőként regisztrált felhasználóknak az ingyenes hirdetés feladás NEM lehetséges. 
 • Új termék kategóriában kereskedői és magán profillal is kizárólag pontokért lehet hirdetést feladni, 500 Pont/hirdetés áron.
 • Friss regisztráció első hirdetése kizárólag adminisztrátori ellenőrzés után jelenik meg az oldalon!
 • Abban az esetben, ha valaki eléri az ingyenes hirdetési korlátot, vagy kereskedőként regisztrált az oldalon, hirdetés feladásához díjfizetésre kötelezett. A Hasznaltandroid.hu oldalon ez "hirdetési pontok" vásárlását jelenti, 1 pont - 1 forint áron.  A pontok vásárlásáról itt olvashatsz bővebben.
 • A szabályzat mellett, az oldal aljáról a „Kapcsolat” menüpontból elérhető, kapcsolat fülön van lehetőség üzenetet küldeni az oldal üzemeltetőinek, vagy az info@hasznaltandroid.hu e-mail címre. Szívesen segítünk hirdetőknek és vásárlóknak egyaránt! 
 • Tiltott termékek: A hatályos magyar jogszabályok értelmében forgalomba nem hozható termékeket tilos a hasznaltandroid.hu weblapon értékesíteni. 
 • Törlésre kerül minden olyan hirdetés, amiben a hirdető megszegi a feltételeket.

A Felhasználó a Szolgáltatás használatának megkezdésével elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Szabályzat, illetve a HasznaltAndroid.hu további szabályzatának rendelkezéseit. Az Adatvédelmi szabályzat a jelen Szabályzat részét képezi és annak rendelkezéseire figyelemmel értelmezendő. A Szolgáltatás használatának megkezdésével a Felhasználó és a HasznaltAlma.hu között online szerződés jön létre, a jelen Szabályzatban foglalt feltételekkel.  A Szolgáltatás igénybevételével létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a HasznaltAndroid.hu azt nem iktatja. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett hirdetési adatok, és az igénybe vett szolgáltatásokra vonatkozó adatok igazolják. A HasznaltAndroid.hu jogosult a Felhasználót a Szolgáltatás használatából kizárni, amennyiben kétséget kizáróan megállapítható, hogy a Felhasználó által megadott adatok nem valós elemeket is tartalmaznak. 

Regisztrációkor a kereskedői regisztrációhoz 1000 pontot, magánszemély regisztrációhoz 500 pontot adunk, ezeket a pontok szabadon felhasználhatók kiemeléshez vagy további hirdetésfeladáshoz. Bizonyos havidíjas csomagokhoz féláron biztosítunk további pontokat, viszont ezek pontok nem vihetők át a következő hónapra.

A HasználtAndroid weboldalán kizárólag az oldalon regisztrált felhasználók hirdethetnek. Regisztrálni csak Magyarországról lehet, az alábbi linken.

Azok, akik Magyarországon kívülről szeretnének regisztrálni, és nem aktiválódik a profiljuk, e-mailben jelezzék felénk és mi aktiváljuk a profiljukat.

 

Belső üzenet küldő rendszer

Az üzenetküldő rendszeren küldött üzenetek csak a HasznaltAndroid weboldal felületén tekinthetők meg. Új üzenet érkezéséről a Felhasználó ingyenesen e-mail értesítőt kap, valamint a jobb felső sarokban a bejelentkezett felhasználó neve mellett egy piros karikában megjenítjük az olvasatlan üzenetek számát. A weboldal üzenetküldő rendszerén keresztül folytatott kommunikációt a HasznaltAndroid csapata jogosult, de nem köteles ellenőrizni annak érdekében, hogy az csak a feladott hirdetésekkel kapcsolatos kommunikációra terjedjen ki, továbbá hogy annak hangneme ne legyen sértő, bántó, illetve uszító. Kommunikáció alatt érteni kell többek között: írásbeli üzenetet, illetve az üzenetben elküldött bármely csatolmányt, azzal, hogy abba beleértendő valamennyi tartalom, amelyet a Felhasználók az üzenetküldő rendszerbe feltöltenek. Az üzenetküldő rendszeren küldött üzenetek törlésre kerülnek a HasználtAndroid által, amennyiben az üzenet feladásától, továbbá egy hirdetésre vonatkozó, ugyanazon Felhasználók között üzenetfolyam utolsó üzenetének feladásától számított 28 nap alatt felhasználói aktivitás nem történik, vagy a megküldött üzenethez tartozó tárgy-hirdetés törlésre vagy eltávolítása kerül a Weboldalról. A HasználtAndroid csapata nem felelős az üzenet elérhetetlenné tételéből eredő bármely kárért, amennyiben az a Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően történt. A Hasznaltandroid.hu-n az Üzleti Felhasználók hirdetései esetén az üzenetküldés azzal az eltéréssel működik, hogy a hirdetésre jelentkezni kívánó felhasználó első üzenetének elküldésével vállalja, hogy saját regisztrált e-mail címét és telefonszámát, valamint üzenete tartalmát az üzenetküldő rendszer elküldi a hirdető részére, a hirdető e-mail címére. Ezt követően az üzenetváltások az üzenetküldő rendszeren kívül, az érintett felhasználók e-mail fiókján keresztül vagy telefonon történhetnek. Egyebekben az első üzenet elküldésére a jelen bekezdés rendelkezései vonatkoznak. A Hasznaltandroid.hu-n az XML csomagokkal regisztrált  hirdetők a hirdetésfeladás során választhatják azt az opciót is, hogy a hirdetésre jelentkezni kívánó felhasználók számára a kapcsolatfelvétel lehetőségét nem a Weboldal üzenetküldő rendszerén keresztül, hanem a hirdetés mellett elhelyezett “Irány a bolt” gomb segítségével a hirdető által üzemeltetett külső weboldalra történő átirányítás útján biztosítják. Ebben az esetben a hirdetésre jelentkező felhasználók és a Hasznaltandroid.hu hirdetője között már az első, és ezt követő valamennyi üzenetváltás is a weboldal üzenetküldő rendszerén kívül történik, a felhasználók által a weboldalon megadott személyes adatok, ideértve az e-mail címet és telefonszámot is, nem kerülnek továbbításra. Az Irány a bolt gomb megnyomását követően az üzenetváltásra és adatkezelésre a hirdető saját külső weboldalának felhasználási szabályzata és adatkezelési szabályzata alkalmazandó.

 

Házhozszállítás  #maradjotthon

Nemsokára bevezetjük az oldalon a házhozszállítást a MEGBÍZHATÓ ELADÓK  részére, így megkönnyítve ez eladást és a vásárlást az oldalt használóknak. Abban az esetben, ha megrendeled a házhozszállítást, ki kell töltened egy megrendelő lapot a számlázási és szállítás cimeddel és megjegyzéssel, ide küldi majd az eladó a terméket. A házhozszállítás időtartamát és árát minden esetben a terméket eladó felhasználó határozza meg, amit a megrendelő a termék megrendelésvel tudomásul vesz és elfogad. A megrendelőlapon megadott adatokat egy e-mailben elküldjük az eladónak és a vevőnek, így össze kapcsolva őket és leegyszerűsitve az eladást, vásárlást, és szállítást.A eladónak 24 órán belül fel kell venni a kapcsolatot a vevővel e-mailben vagy telefonon.

A megrendelt termék szállításával kapcsolatban minden esetben az eladót kell keresni, NEM a HasználtAndroidot! A vásárlás után érdemes értékelést készíteni a megvásárolt termékről, házhozszállításról és eladóról.

Amennyiben bármilyen ötletetek van a házhozszállítással kapcsolatban,  jelezzétek nekünk e-mailben.

 

Ajánlások

A visszaélések visszaszorítása, illetve a hirdetők és vásárlók védelme érdekében a Hasznaltandroid.hu az alábbi ajánlásokat teszi: 

 • A hirdetésekben minden bejelentkezett tagunknak lehetőség van a hirdetett termék jelentésére, ha felmeről csalás vagy valamilyen visszaélés gyanúja, vagy esetleg lejárt hirdetést talál.
 • Készítsetek értékelést egymásról az adás-vétellel kapcsolatban, ha valaki eléri a 100 pozitív értékelést, az jogosult lehet a "megbízható eladó" (trusted seller) titulusra.
 • Használt Androidos termék vásárlása előtt a vásárló megvédésének érdekében mindenképpen érdemes bizonyos biztonsági lépéseket tenni. Erre az oldalon több lehetőséget is biztosítunk. 
  • Elsősorban érdemes leellenőrizni az eszköz szériaszámát, az „aktiválási zár” állapotát, vagy, ha garanciális készülékről van szó, a garanciát. Hirdetőinket segítjük azzal, hogy nálunk egy csokorban gyűjtve megtalálhatják, hogy mindezt hol lehet ellenőrizni.
  • Szintén a főoldalon, a bal oldali menüben a található „Lopott termék kereső” szolgáltatásunk, ahova lehetőséget biztosítunk hirdetőknek az elopott vagy elhagyott eszközeik keresésére, ami egyúttal lehetőséget teremt a jövőbeli vásárlóknak ellenőrizni, hogy megvásárolni tervezett termék nincs-e ezek között.  
  • Bizonyos esetekben a Google kereső szintén segítséget nyújthat a felhasználóknak a termék eredetének és korának a megállapítására.
  • Felhívjuk a vásárlók figyelmét arra, hogy a legbiztonságosabb vásárlási mód a személyes vásárlás. Semmiképpen sem ajánljuk az előreutalást apróhirdetések esetében. Ugyanakkor a személyes vásárlásnak is megvannak a maga kockázatai, így érdemes nyilvános helyet választani az áru átvételére és kifizetésére. 
  • Mindig érdemes kérni az eredeti számlát, garanciajegyet, vagy akár a dobozt, amiben vásárolták. 
  • A hirdetők is fokozott figyelemmel járjanak el, különösen, ha fordítóprogrammal megírt üzenetet kapnak külföldi vásárlótól (különösen tekintettel Nigériára), vagy valaki gyanús vásárlói magatartást tanúsít!   
 • Az online adás-vétellel kapcsolatban már több cikkünk is született, melyeket mindenkinek érdemes elolvasni. Sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat. 

 

Általános Szerződési Feltételek

Révai Károly EV Bp. 1173 Marabu u 20, cégjegyzékszám: 35871331 Bankszámla Szám OTP: 11773171-00104575 (továbbiakban: Üzemeltető), hirdető ügyfelei (továbbiakban: Hirdető), illetve valamennyi igénybe vevő részére a jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) tartalmazzák a www.hasznaltalma.hu, www.hasznaltandroid.hu, www.zoldautok.hu és www.applehirek.com honlapon (továbbiakban: honlap) igénybe vehető szolgáltatásokra vonatkozó alapvető jogokat és kötelezettségeket.

Jelen általános szerződési feltételek valamennyi hirdetési- és egyéb szerződésre (továbbiakban: hirdetési szerződés) irányadóak, feltéve, hogy szerződő felek írásbeli megállapodása ettől eltérően nem rendelkezik.

A honlap használatának megkezdésével valamennyi igénybe vevő ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási feltételeket. A honlapot minden igénybe vevő kizárólag a saját kockázatára és felelősségére használhatja. A jövőben történő felhasználási feltételeket érintő módosításokat Üzemeltető jelen oldal felhasználási feltételeket tartalmazó részén közzéteszi és a változásra felhasználók figyelmét felhívja. 

 

 Jogi nyilatkozat

A www.hasznaltalma.hu egy, az interneten elérhető adatbázis, a HasznaltAndroid.hu ezen adatbázis előállítója és fenntartója. Az 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) 84/A. § (1) bekezdése alapján az adatbázis előállítójának hozzájárulása alapján lehet az adatbázisból másolni vagy nyilvánossághoz közvetíteni, az engedély nélküli kimásolás illetőleg megjelentetés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy a HasznaltAndroid.hu minden jogi eszközt igénybe vesz és fellép a jogellenes cselekményekkel szemben.

A honlap használatba vétele kizárólag a fenti feltételeknek megfelelő formában történhet!

A HasználtAndroid weboldalán történő apróhirdetés feladásával a hirdető elfogadja a jelenlegi adatvédelmi és hirdetési szabályzatot!

Kapcsolódó cikk:

Köszönettel: HasználtAndroid™.
Mobil: +36 30 393 5316
iMessage/Viber/WatsApp
info@hasznaltandroid.hu

Enjoy the site:) 

A Szolgáltató fenntartja magának a változtatás jogát mind a jelen Szabályzat, mind az általa üzemeltetett Honlap, és a rajta keresztül elérhető szolgáltatások és anyagok tekintetében, A HasznaltAndroid weboldalán történő  apróhirdetés feladásával, a hirdető elfogadja a jelenlegi adatvédelmi és hirdetési szabályzatot!