Több telefonra is érkezik a Google Asszisztens

Tech Hírek   |   2017.03.02 - 23:00   |   Írta: F Lilla   |   3207
02. márc Több telefonra is érkezik a Google Asszisztens

Még frissítenünk sem kell.

A Google Asszisztens rengeteg androidos telefonon jelent meg, ami egy óriási dolog, mivel semmilyen gyári frissítés nem szükséges a program futtatásához. Valamint, a Google több száz készülék közül kettőről visszavonta az AI helper tiltását.

Mint már a héten bejelentették, a Google Asszisztens számos készüléken felváltja a Google Now-t és a Now on Tapot. Azokon a telefonokon számíthatunk erre, amelyeken Android 6.0 vagy újabb verzió  fut, és emellett támogatják a Google Play Services-t. Ez nem hangzik túl nagy lépésnek, pedig az. Az androidos telefonok közel 32%-án Marshmallow, vagy Nougat fut, ami nagyjából 500 millió készüléket jelent (hogyha úgy számoljuk, hogy 1,5 milliárd készülék tud a Play Áruházhoz csatlakozni).

Ahhoz, hogy aktiváljuk a Google Asszisztenst egyetlen dolgot kell tennünk: lenyomva tartjuk a home gombot az eszközünkön – ez ugyanaz a lépés, ahogyan a Google Now-t aktiválhattuk. Pár nap múlva már mindenhol elérhető lesz a fejlesztés, amint a frissített verzió felkerül a Google Play Services-re. Ennek a frissítésnek a megjelenése lesz évek óta az egyetlen Androidon, amit nem kell gyárilag feltelepíteni. Ez azért lehetséges, mert az Asszisztens alapvetően megváltoztatja az Android telefon használatát, tehát szöveges üzenetek helyett hang alapú lesz a kezelési módja.

A Google személyi asszisztense, mint kiegészítési lehetőség lesz a telefonokon, ami így elérhető lesz az Android Wear 2.0 eszközökön és a Google Home-ban. Hamarosan pedig megérkezik az Android TV-n keresztül az NVIDIA Schildre is.

Forrás: AndroidCentral
Kommentek megjelenítése