Androidon is elérhetővé vált a dark web leghíresebb böngészője

Tech Hírek   |   2018.09.09 - 20:46   |   Írta: ARPII   |   16983
09. szept Androidon is elérhetővé vált a dark web leghíresebb böngészője

A napokban tűnt fel a Tor alpha verziója a Google Play-ben, amit már le is tölthetünk.

A hagymás böngésző legfőképpen arról híres, hogy falai mögött teljes anonimitásba burkolódzhatunk. Továbbá, nem csak az internet 5%-át járhatjuk be, amit a legtöbb keresőmotor, mint a Google vagy a Yahoo! lehetővé tesz. Itt könnyedén szétnézhetünk a deep, valamint a dark weben, ami a maradék 95%-át fedi le az internetnek.

Most pedig mi Androidosok is hozzáférhetünk a Tor böngészőhöz a Google Play-en keresztül. Az alkalmazást a The Tor Project töltötte fel, így ez egy teljesen hivatalos verziója a szoftvernek.

Érdemes azonban hozzátenni, hogy az alkalmazás alpha verzióban van, ami azt jelenti, hogy belefuthatunk jó pár bugba, és néhány funkció is várat még magára, amit idővel a fejlesztők biztos hozzáadnak. Illetőleg az app nem működik magában, ahhoz, hogy hozzáférjünk a Tor hálózatához, le kell töltenünk az Orbot alkalmazást is.

Amennyiben most összezavarodtatok kicsit, leírjuk mit kell pontosan tennetek ahhoz, hogy csatlakozni tudjatok a Tor hálózatához Androidon.

  • Telepítsétek az Orbotot és hozzatok létre egy proxy kapcsolatot a telefonotokon
  • Telepítsétek a nem hivatalos verzióját a Tor böngészőnek a Guardian Project-ből

VAGY

  • Használjátok az Orfox-ot, a Tor böngésző használata nélkül, hogy csatlakozzatok a Tor hálózatához

A hivatalos Tor böngészővel, azonban szintén teljesítenetek kell az első lépést. Továbbá, a fejlesztők azt mondták, hogy az Orb idővel bele lesz olvasztva a Tor appba, így nem lesz majd szükségünk két alkalmazásra.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése