MWC 2019: HandID-val érkezik az LG G8

Tech Hírek   |   2019.02.26 - 08:21   |   Írta: ARPII   |   1038
26. feb MWC 2019: HandID-val érkezik az LG G8

Kapunk egy-két elég érdekes funkciót.

Barcelona-ban mutatkozott be az LG két új csúcsmobilja, a G8 ThinkQ és a V50 ThinkQ. Régebben ketté osztva mutatta be a gyártó a mobilokat, a G sorozatot az év első felében, míg a V sorozatot év végén. Az évek során pedig egyre kisebbé vált a különbség a két eszköz között, ez pedig 2019-re sem változott. Az egyetlen szignifikáns eltérés a V50 5G képessége.

Térjünk is rá a mobilra, a G8 idén végre kapott egy OLED kijelzőt, de nem is akármilyet. A mobilban egy Crystal Sound OLED panel kapott helyet, aminek a felső része hangszóró szerepet is betölt. További érdekes újítás a kéz felismerés, amit akár HandID-nak is nevezhetnénk. Ezt az előlapi Z kamera végzi, ami a kezünkön lévő erek alakját, vastagságát és egyéb karakteres vonásait figyeli. Így ez is tud egy teljesen egyedi azonosítóként funkcionálni, akárcsak az ujjlenyomat, vagy az arc. Az LG azt nyilatkozta, hogy ezt a felismerést nem befolyásolja a fény sem a sötét, és fotókkal sem lehet majd becsapni, hiszen a vér folyását is figyeli. Emellett a Z kamera kézi gesztusokat is figyel, aminek segítségével anélkül is vezérelhetjük a telefonunkat, hogy a kezünkben lenne.

 

A mobil processzor téren egy Snapdragon 855-öt használ, 6 GB RAM-mal és 128 GB belső tárhellyel. A kijelzőnk pedig 6.1 colos 19.5:9-es képaránnyal. A G8 természetesen a legfrissebb Androiddal, vagyis a 9.0 Pie-al érkezik. Kamerából összesen négy darab található a mobilon, kettő hátul, kettő pedig elöl. A hátlapon egy 16 MP nagylátószögű, és egy 12 MP-es  F1.5 rekeszértékű standard szenzor kapott helyet. Elöl pedig egy 8 MP-es kamera csücsül F1.7-es rekeszértékkel, mellette a feloldáshoz használatos Z kamerával. Az árakról sajnos még nem tudunk semmit, de az elkövetkezendő hetekben biztos ezt is nyilvánosságra hozza majd a gyártó.

 

Forrás: Android Police

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése