És igen: elindult az első európai kereskedelmi 5G szolgáltatás

Tech Hírek   |   2019.04.24 - 15:24   |   Írta: L Ferenc   |   922
24.áprÉs igen: elindult az első európai kereskedelmi 5G szolgáltatás

Az 5G minden korábbinál nagyobb sebességet és alacsony válaszidőt hoz magával.

Az Ericsson és Svájc legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom bekapcsolták Európa első nagyszabású, kereskedelmi 5G hálózatát. A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetők el, köztük a legnagyobb lakosságú településeken, Zürichben, Bernben, Genfben, Baselben, Lausanne-ban és Luzernben. 

Minthogy az összes többi komponens már a helyén volt, a kereskedelmi licenc megszerzése azt jelentette, hogy a partnereknek valóban csak egy gombnyomással be kellett kapcsolniuk a hálózatot. A Swisscom 5G okostelefonnal és routerekkel rendelkező ügyfelei a lefedettségi területeken azonnal élvezhetik a nagy hálózati sebesség és a rendkívül alacsony késleltetés előnyeit, valamint az 5G továbbfejlesztett mobilszélessávú funkcióit az infotainment, a játékok, a virtuális valóság, valamint az immerzív média területén. Az 5G hálózat bekapcsolásával a Dolgok Internete (IoT) és az Ipar 4.0 terén is új lehetőségek nyílnak meg. 

A Swisscom már korábban bejelentette azt a célját, hogy 2019 végére egész Svájc területén elérhetővé teszi az 5G hálózatot, mely révén az ország lakosságának közel 90 százaléka hozzáfér majd a technológiához. Ezt az Ericsson Spectrum Sharing szoftverével érik el, mely dinamikusan, a forgalmi igények alapján osztja meg a rádióspektrumot a 4G és 5G vivőfrekvenciák között. Ez a megoldás gyors országos 5G lefedettséget nyújt a korábban telepített 5G-ready 4G rádióeszközökkel.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése