Bemutatták a OnePlus 7-es szériát

Tech Hírek   |   2019.05.14 - 18:24   |   Írta: SzavaRicsi   |   1392
14. máj Bemutatták a OnePlus 7-es szériát

Hármasikrek születtek a OnePlus-nál

Minden eddiginél különlegesebb bemutatót láthattunk ma a OnePlus-tól, hiszen a sencseni gyártó ez alkalommal nem egy, de nem is kettő, hanem egyből három mobilt leplezett le a rendezvényen. Meg azonban nem lepődtünk, hiszen a világ techsajtója hónapok óta arról cikkezik, hogy a soron következett OnePlus 7 mellett egy 7 Pro változattal is előállnak a sencseniek, és az 5G változatra is számíthattunk egy ideje.

A bemutatót érdekesen osztotta szét a OnePlus, hiszen rengeteget beszéltek a OnePlus 7 Próról, ám az 5G-s változat és a sima hetes csak tíz-tíz percet kapott a rendezvényből.

OnePlus 7 Pro

A kínai gyártó nagy ígéreteket tesz az első Pro jelzővel ellátott mobiljával kapcsolatban. A céljuk, hogy a lehető legfolyamatosabb, legsimább okosmobil-élményt nyújtsák, a legkevesebb sallanggal. Amennyire lehet, kiiktatták a kávákat, kétoldalt pedig már le is kerekedik a kijelző. A képernyő uralmát még egy kamera sem töri meg az előlapon, hiszen a fényleső a mobil tetején bukkan fel, amikor szükség van rá.

Az előlap több mint kilencven százalékát fedi a 6,67 hüvelykes fluid AMOLED névre keresztelt kijelző, amely 3120x1440-es felbontásával, 516 ppi-s pixelsűrűségével és 800 nites fényerejével már önmagában mutatós, ám a „fluid” jelző a képfrissítési rátára utal, amelyet a megszokott 60 helyett 90 Hz-re emelt a OnePlus. A 7 Pro ezzel a mobilipar zöménél folyamatosabb és élesebb képet mutat majd. A képernyő alatti ujjlenyomat-olvasó is gyorsabb lett, hiszen a bemutató szerint mostantól csupán 0,25 másodpercbe telik a feloldás.

A hátlapi háromkamerás rendszer sem lett semmi. A trió vezére egy 48 megapixeles, f/1,6-os rekesszel dolgozó egység, amelyet egy 3-szoros zoomos lencsecsoporttal feleszerelt, 8 megapixeles telefotó kamera és egy 117 fokos látószögű, 16 megapixeles kamera egészít ki. Mindez 111 pontra volt elegendő a DXOMark nívós kameratesztjén, amellyel a OnePlus a második legtöbb pontot kapta valaha az oldalnál.

A mobil tetejéből felbukkanó szelfikamera mechanikája miatt sokan aggódnak majd, de a gyártó szerint 300 000 előbújás után is tökéletesen működik a kamerát mozgató motor. Az ejtésekre is gondoltak, hiszen ahogy a telefon szabadesésbe kerül, a kamera „visszaugrik” a házba. Zseniális.

A leggyorsabb okostelefon-élményről hardverileg egy Snapdragon 885-ös lapkészlet gondoskodik, 6, 8 vagy 12 GB RAM-mal felszerelve. Ez utóbbival okosan gazdálkodik a rendszer, hiszen a gyakran használt alkalmazásokat előtölti az operatív memóriára. A túlmelegedés elkerüléséről egy folyadékhűtéses rendszer gondoskodik.

A töltésnél is újítottak a 7 Próval, hiszen bevezették az úgynevezett WARP Charger 30 rendszert, amellyel húsz perc alatt húzható 48%-os töltöttségre egy lemerült mobil. Ez ráadásul akkor sem sokkal lassabb, amikor játszunk a telefonon. Tovább fokozza a játékok, videók és zenék nyújtotta élményeket OnePlus 7 Pro sztereó hangszórója.

Szoftveres szinten a mobil egy Gaming Mode-dal készül fel a hardcore játékosok igényeire, mely számos lehetőséget kínál játék közben. A nyugalomról a Zen Mode gondoskodik, amellyel húsz percre mondhatni elzárhatjuk magunk előtt a mobilok. Csak a segélyhívások és a kamera működik az idő leteltéig.

Önmagához hűen a OnePlus szuperül lőtte be az árakat, ám nem kétséges, hogy ezzel új piacra tör be a kínai gyártó. A 6GB RAM-mal és 128 GB memóriával szerelt változat 649 fontért (240 ezer ft) lesz kapható a briteknél, míg a 8 GB + 258 GB változat 699-ért (260 ezer ft), a 12 GB + 256 GB pedig 799-ért (296 ezer ft) lesz beszerezhető.

OnePlus 7 Pro 5G

A OnePlus-nak sikerült ugyanazzal a külsővel megvalósítania az 5G-s változatot, mint a 7 Prót. A bemutatón azért elárulták, hogy a mobil csak külsőleg ugyanaz, és a házon belül rengeteget kellett dolgozniuk és rendezniük azért, hogy az 5G okozta helyigényt akkorára sűrítsék, hogy elég legyen a 7 Pro háza. Az 5G-s eléréshez szükséges modemet a Qualcomm szolgáltatja majd, és várhatóan a többi hardverben nem lesz változás a 7 Próhoz képest.

OnePlus 7

Nos, a OnePlus 7 már jóval inkább a 6T külsejét idézni, ugyanis újra megjelenik a csepp alakú notch. A házon belül nem tudjuk, hogy milyen változtatásokat alkalmaztak a sencseniek, de azt ígérik, hogy ez a mobil is a lehető legfolyamatosabb élményt nyújtja, még ha csak 60 hertzből is gazdálkodik a kijelzője. A hátlapon két kamera dolgozik – egy 48 megapixeles f1,7-es rekeszű, és egy mélységérzékelő egység a portré mód pontosságáért. A mobil nyújtotta élményeket tovább fokozza a szintén megjelenő sztereóhangszóró, Dolby Atmosszal.

Az árakat sikerült továbbra is lent tartaniuk. A 6 GB RAM-mal és 128 GB memóriával felszerelt OnePlus 7 499 fontba (185 ezer ft), míg a 8 GB RAM-ma é 256 GB tárhellyel érkező változat 549 fontba (205 ezer ft) kerül majd.
Kommentek megjelenítése