Mindent megtudtunk a Google játékos streaming szolgáltatásáról

Tech Hírek   |   2019.06.08 - 11:55   |   Írta: SzavaRicsi   |   848
08.júnMindent megtudtunk a Google játékos streaming szolgáltatásáról

Ennyibe kerül majd, és ilyen lesz a Stadia, a Google által készített "játékos Netflix".

A Google a minap részletes bemutatót tartott a hamarosan induló Stadia szolgáltatásáról, vagyis a játékos Netflix-ről, amellyel a drága konzol nélkül játszhatunk komoly videójátékokat a tévénken.

A Stadia használatához csupán egy kontrollerre és egy Chromecastra lesz szükségünk, na meg egy havi előfizetésre. Nem árt a gyors internet sem, hiszen bár 10 Mbps-os nettel már játszhatunk 720p 60FPS-sel, ám a 4K HDR élményhez és 5.1-es hanghoz legalább stabil 35 Mbps kell.

A felhő alapú játékstreaming-szolgáltatást egyelőre fizetősként indítja el a Google. Első körben azok veghetik majd igénybe a Stadiát, akik előfizetnek a 130 dolláros Founder’s Pack-re, amely egy kontrollert, egy Chromecast Ultrát és 3 hónapos előfizetést, illetve a Destiny 2 teljes változatát tartalmazza. Emellé jár egy elajándékozható három hónapos előfizetés is. A kontroller ára egyébként 70 dollár lesz, a Pro előfizetés pedig havi 10 dollár.

2020-ban a fizetős fiókok mellett beindul majd az ingyenes változat is, azaz előfizetés nélkül is használható lesz a Stadia, ám a csúcs 4K HDR 5.1-gyel szemben csak 1080p 30FPS-sel és sztereó hangzással. Érdemes megemlíteni, hogy a Stadia esetében a játékokat nem ingyen szolgáltatják, hanem a felhasználóknak meg kell venniük azokat a címeket, amelyekkel játszanának – ugyanúgy, mint bármely más platformon.

A Stadia novemberben rajtol, ám nem az egész világon. Idén az USA-ban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Belgiumban, Dániában, Svédországban, Norvégiában és Finnországban válik elérhetővé a Google játékos Netflixe, 2020-ban pedig bővül az országok listája, miközben elérhetővé válik a fizetős Pro változat mellett az ingyenes Basic is.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése