Egy tusolásnyi idő alatt teljesen feltölthet a Vivo 5G-s mobilja

Tech Hírek   |   2019.06.20 - 14:35   |   Írta: SzavaRicsi   |   426
20. jún Egy tusolásnyi idő alatt teljesen feltölthet a Vivo 5G-s mobilja

Negyedóra sem kell, hogy egy 4000 mAh-ás aksit feltöltsön a Vivo érkező gyorstöltője.

A kínai Vivo a Weibo helyi közösségi oldalon jelentette be, hogy egy ultragyors töltési technológián dolgozik, amellyel akár 120 wattra is emelhetik a teljesítményt. A mobilgyártó szerint ezzel csupán 13 percbe telne egy 4000 mAh-ás akkumulátorral szerelt csúcsmobil teljes feltöltése.

A Vivo forgalomban lévő eszközei egyébként jelenleg maximum az 50 wattot érik el, míg például a Huawei 40-nél jár a P20 Próval és Mate 20 Próval. A Xiaomi idén már demózott egy 100 wattos rendszert, ám azt még nem tudni, hogy mikor érkezik az első ezzel kompatibilis mobiljuk. Ugyanígy kérdéses, hogy a Vivo mikor hozza kereskedelmi forgalomba a 120 wattos töltőket és mobilokat. A Weibóra feltöltött fotót a „Vivo 5G” címkével is ellátták, vagyis lehetséges, hogy az első 5G-képes okosmobiljukban debütál majd az ultragyors töltés.

A Vivo és a Xiaomi fejlesztésével úgy tűnik, hogy a jövő évben már biztosan új trendként jelentkezik az ultragyors töltés. A Xiaomi által demózott 100 wattos rendszer 17 perc alatt töltötte fel teljesen a 4000 mAh-ás akkumulátort, vagyis várhatóan a következő szint az lesz, hogy nagyjából negyed óra alatt húzunk fel egy „csontra lemerült” akkumulátort a maximális töltöttségre.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése