Átforduló kamerás mobilt dob piacra kínában a Xiaomi

Tech Hírek   |   2019.06.21 - 12:58   |   Írta: SzavaRicsi   |   265
21.júnÁtforduló kamerás mobilt dob piacra kínában a Xiaomi

Érdekesen oldja meg a Xiaomi az előlapi kamera problémáját az új szériájában.

Új szériát dob piacra ma a Xiaomi Kínában – jelentette be a gyártó tegnap a Weibón. A név és a specifikációk eddig kérdésesek, ám ami biztos, hogy egy, a piacon meglehetősen új kameramegoldással támadnak majd a mobilok.

Az eddig pletykák alapján a két érkező mobilt Mi CC9-nek és Mi CC9e-nek nevezik majd, melyek közül az utóbbi a nevéből adódóan egy lebutított, olcsóbb változat. A motorosan a hátlapról a mobil tetejére billenő kamera már a fotókon is jól látszik, vagyis ugyanazok a fényképezők felelnek majd a fotókért az előlapon és a hátlapon is. Ezek között lesz várhatóan egy 48 MP-es főegység, egy ultraszéles-látószögű kamera és egy telefotó lencse.

A specifikációkról is hallottunk némi meg nem erősített infót. A CC9-ben várhatóan egy Snapdragon 730-as lapkészlet dolgozik majd, míg a CC9e-ben egy Snapdragon 710-es tesz majd szolgálatot. Előbbibe valószínűleg egy 4000 mAh-ás akkumulátor kerül, 18 wattos gyorstöltéssel.

A CC9 esetében háromféle variánsra számíthatunk. A 6GB/128GB modell 105 ezer forintnak megfelelő kínai jüanba, a 8GB/128GB modell 117 ezer forintba, a 8GB/256GB modell pedig 130 ezer forintba kerül majd. Ezzel ellentétben a CC9e-ből egyetlen 6GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel szolgáló modell érkezik baráti, 67 ezer forintos áron.

Az előrebukó kamera egyébként nem lesz újdonság az iparágban, hiszen az Asus már beelőzte ezzel a Xiaomit, amikor az indiai piacon elrajtoltatták a 6Z okosmobiljukat ugyanilyen technikával.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése