Megjelent a Huawei Nova 5 széria

Tech Hírek   |   2019.06.21 - 14:24   |   Írta: SzavaRicsi   |   1828
21. jún Megjelent a Huawei Nova 5 széria

A Huawei már a középkategóriában is négy kamerával és AI-chippel támad.

A Huawei már évek óta próbálja lefedni a mobilipar minden szegmensét. A felsőkategóriás P és Mate modellek mellett számos versenyzőt vonultatnak fel az alsóbb rétegekben is ahol próbálják a lehető legtöbb variációval elárasztani a piacot, és kisöpörni a konkurenciát. A Nova szériájuk éppen a középkategóriát igyekszik lefedni, szinte az aljától a tetejéig. Az elmúlt két kiadást már egészen megpörgették a kínaiak, hiszen félévente frissítették a családot, a Nova 4 után pedig szintén hat hónappal meg is érkezett az ötödik kiadás.

Huawei Nova 5 és Nova 5 Pro

A Nova 5 és Nova 5 Pro a felső középkategória kihívói, amelyek szinte teljesen megegyeznek egymással, kivéve az okosmobilok agyát. Az Pro változatban ugyanis egy Kirin 980-as chipset dolgozik, míg a gyengébbik variánsba a Kirin 810-es SoC-t tették. Az igazán ütős újítás a neurális feldolgozóegység, amely végre a középkategóriában is segít az AI-feladatok elvégzésében.

Mindkét mobil 6,39 hüvelykes FullHD+ AMOLED kijelzővel érkezik, amelybe egyben az ujjlenyomat-olvasót is beépítették. A fényképekért egy négykamerás hátlapi rendszer a felelős, amelyben egy 48 MP-es főkamera, egy 16 MP-es ultraszéles látószögű és egy 2 MP-es makrókamera dolgozik. Mellettük kapott még helyet egy szintén 2 MP-es mélységérzékelő szenzor. Az előlapi notch egy 32 MP-es szelfikamerának ad helyet, f/2.0-ás rekesszel.

Szintén mindkét versenyző megkapta a 40 wattos gyorstöltést, amellyel a Huawei szerint negyedóra alatt 50 százalékra húzható fel egy lemerült akkumulátor, 30 perc alatt pedig már 85 százalékos töltöttséggel indulhatunk el otthonról. Ez annak is köszönhető, hogy a Nova 5-ösökbe „csak” egy 3500 mAh-ás akkumulátor került.

Huawei Nova 5i

A két felső középkategóriás jelölt mellett a kínai gyártó egy megengedhetőbb árú versenyzőt is elindít, Nova 5i néven. A 6,4 hüvelykes kamerakivágással tarkított LCD-kijelzős modellben már csak egy Kirin 710-es lapkészlet muzsikál, de még ezesetben is négy kamera köszön vissza a hátlapról. A főszenzor itt már feleannyi, 24 MP-ből gazdálkodik, ahogyan az ultraszéles látószögű kamera felbontása is a felére csökkent. A makerólencse és a mélységérzékelő azonban ugyanaz, mint a két drágábbik modellben. Az előlapon ezesetben egy 24 MP-es fényképező gondoskodik az arcképekről.

Amiben erősebb a Nova 5i, az az akkumulátorkapacitás, hiszen az olcsóbbik „kistesó” már 4000 mAh-ás csomagot kapott. Nála azonban nem beszéltek a gyorstöltési teljesítményről.

Ár és elérhetőség

A Nova 5 Pro és a Nova 5i mobilok mától előrendelhetők kínában, a hivatalos megjelenési dátumot pedig június 28-ára lőtték be. A Nova 5 velük szemben július 13-ától rendelhető elő, és július 20-ától jelenik majd meg a boltokban.

Az árak a következőképpen alakulnak:

Nova 5 Pro

  • 8GB/128GB – 2999 yuan (125 ezer ft)
  • 8GB/256GB – 3399 yuan (142 ezer ft)

Nova 5

  • 8GB/128GB – 2799 yuan (117 ezer ft)

Nova 5i

  • 6GB/128GB – 1999 yuan (83 ezer ft)

 

Forrá: XDA-Developers

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése