Hibaoldal jelenik meg a Google Assistant ikonjának érintésekor

Tech Hírek   |   2019.06.30 - 22:09   |   Írta: Máté Gergő   |   452
30. jún Hibaoldal jelenik meg a Google Assistant ikonjának érintésekor

A Google keresőjének mobil változatánál fordul elő ez a hiba.

A Google már egy ideje bemutatta a Google Assistant egylépéses azonosítását, mely lehetővé teszi, hogy akár a home képernyőről, vagy egy fizikai gomb segítségével rögtön elindíthassuk a Google Assistant digitális asszisztenst. Abban az esetben, ha nem rendelkezünk a Google digitális asszisztensével, akkor általában egy olyan oldalra mutat egy link, amelyről letölthetjük a Google Assistant telepítési csomagját. Jelenleg ez a link valószínűleg hibás.

Általában egy ilyen ikon érintésekor a letöltő oldalnak kéne megjelennie és nem egy hibaoldalnak. Például a Google Maps esetében nagyon jól működik ez a folyamat, viszont a Google Assistant valamilyen oknál fogva (talán egy átmeneti frissítési hiba?) egy nem működő linkre mutat.

A Google Assistant ikon érintése után egy Firebase hibaoldal jelenik meg, amely azt jelzi, hogy a Google még nem konfigurálta az adott oldalt (nem töltött fel rá tartalmat). Az Android Police munkatársa, Rita El-Khoury szerint az Android Assistant-nek elkészíthetnék a webes változatát is, így azok számára is könnyen elérhető akik nem Android, Chrome OS vagy KaiOS rendszerekről próbálják meg futtatni a digitális asszisztenst. Amennyiben a Google is azt szeretné, hogy egyre nagyobb felhasználói bázisa legyen a Google Assistant-nek, akkor érdemes lenne elgondolkodnia ezen a lépésen.

A működésképtelen letöltési link ellenére a Google Assistant továbbra is ingyenesen elérhető a Play Store-ból.

Forrás: AppleRider/Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése