A Huawei még mindig nem tudja biztosra, hogy marad-e az Android

Tech Hírek   |   2019.07.02 - 17:35   |   Írta: SzavaRicsi   |   465
02. júl A Huawei még mindig nem tudja biztosra, hogy marad-e az Android

A Huawei addig nem lélegezhet fel, míg meg nem kapta a hivatalos útmutatót a szankciók enyhítéséről.

Úgy tűnik, hogy a tegnapi hírek ellenére a Huawei még mindig nem biztos abban, hogy megkapja a jogot az Android használatához a jövőbeli okosmobiljainál. Donald Trump amerikai elnök tegnap az oszakai G20-as találkozón tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy enyhítenek a Huawei kínai céggel szemben tervezett szigorításokon, és megengedik számukra, hogy amerikai cégektől vásároljanak.

A Huawei kockázatkezelési és partnerkapcsolati alelnöke, Tim Danks a rengeteg megkeresésre válaszolva elmondta, hogy bizony hallották a bejelentést, de hivatalos útmutatást még nem kaptak a Kereskedelmi Minisztériumtól. Amíg ez nem érkezik meg, a Huawei csak bízhat abban, hogy az USA ezúttal állja a szavát.

Larry Kudlow, az amerikai elnök gazdasági tanácsadója vasárnap elmondta, hogy a kémkedéssel vádolt Huawei nem kap teljes megbocsátást az Egyesült Államoktól, éppen ezért csak azokat az amerikai termékeket tervezik elérhetővé tenni a kínai cég számára, amelyek „széles körben elérhetők”.

Mindenesetre a jelek eddig arra utalnak, hogy a Huawei kezd kikecmeregni a káoszból, ám ha Trumpék mégis úgy döntenének, hogy megtagadják a kereskedelmet a telekommunikációs eszközöket gyártó céggel, akkor annak meglesznek a megfelelő alternatívái. A legfájóbb pont valószínűleg a Google operációs rendszerének hiánya lesz az okosmobiloknál, ám a Huawei éppen ettől félve már korábban elkezdte fejleszteni a saját, elvileg Hongmeng névre keresztelt operációs rendszerét. A megoldás ellenére hatalmas visszaeséssel számolhatna a gyártó, ha valóban elvennék az Androidot.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése