Ez lehet a Huawei OS-ének neve Európában

Tech Hírek   |   2019.07.14 - 16:51   |   Írta: SzavaRicsi   |   2369
14. júl Ez lehet a Huawei OS-ének neve Európában

Ilyen néven érkezhet hazánkba a Huawei saját operációs rendszere.

Az elmúlt hónap történései alapján már korántsem biztos, hogy a Huawei végül valóban saját operációs rendszert indít az okostelefonjai számára. A kínai mobilgyártó az idén kialakult kereskedelmi háború miatt kényszerű volt felpörgetni a saját OS-ének fejlesztését, hiszen úgy tűnt, hogy az Egyesült Államok lépései miatt szakítaniuk kell a Google-lel.

Eközben az is kiderült, hogy a Huawei nincs teljesen veszve az Android nélkül, hiszen már több éve fejlesztik a saját operációs rendszerük. Elárulták, hogy bár sosem tervezték annak használatát, egy hasonló helyzet kialakulása esetén mindenképp szükségük van egy B tervre.

Trump nemrég egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy megkímélik a Huawei-t, és további tárgyalásokat folytatnak Kínával, vagyis egyértelműen enyhülni látszik az embargó. Várhatóan így újra a háttérbe szorul a Hongmeng OS-ként emlegetett rendszer, de az valószínű, hogy az ijesztő helyzet után a Huawei sokkal több energiát fordít az alternatívára, hiszen mint most kiderült, egyről a kettőre „fegyvertelenné” válhatnak a mobilgyártók.

A fejlesztések folytatását az is jelzi, hogy az Ark OS és az Oak OS mellett a Huawei nemrég egy új nevet, a Harmony-t is bejegyezte az EU-nál, ami a leírása alapján egyértelműen egy mobilos operációs rendszerre utal. Valószínű tehát, hogy ezen a néven érkezne a kínaiak szoftvere – persze csak abban az esetben, ha végül mégis rákényszerülnek a saját OS használatára.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése