Hiány lehet a Note 10-ből Európában

Tech Hírek   |   2019.07.15 - 12:50   |   Írta: SzavaRicsi   |   494
15. júl Hiány lehet a Note 10-ből Európában

Nem csak a Huawei-nek okoz kellemetlenséget egy kereskedelmi vita.

A Japán és Dél-Korea között folyó kereskedelmi vita hatására késhet a Samsung Galaxy Note 10 Európában – írja a The Investor. A lap állítólag a Samsung egyik emberétől értesült arról, hogy a két ország között kialakult helyzet miatt csökkenteniük kell az Exynos chipek gyártási kapacitását.

A The Investor szerint a Koreai techcégnek szinte elengedhetetlen japán beszállítói vannak a rendszerchipek gyártásához, ami a Note 10 indulása előtt azt jelentheti, hogy a Samsung bajban lesz a gyártással. Az érkező zászlóshajót várhatóan augusztus 7-én mutatják be a koreaiak, és szokás szerint már ugyanebben a hónapban a piacra is kerül a mobil. A kereskedelmi vita miatt a forrás szerint nagyjából tíz százalékkal kevesebb Exynos chip áll majd a Samsung rendelkezésére, ami miatt bizonyos európai országokba nem érkezhet akkora készlet, amekkorát a Samsung eredetileg szánna.

Amerikában és Kínában más lesz a helyzet a Note 10-zel, hiszen ott az Exynos chipek helyett a Qualcomm Snapdragont szereli az okosmobilokba a Samsung. Ezek gyártását pedig nem befolyásolja a Japán és Dél-Korea között kialakult helyzet.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése