Íme a legjobb gamer okosmobilok listája! - 2019 augusztus

Tech Hírek   |   2019.08.20 - 14:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   1554
20. aug Íme a legjobb gamer okosmobilok listája! - 2019 augusztus

Lássuk, hogy mely eszközökön nyújtják jelenleg a legjobb játékélményt.

Steve Jobs, az Apple alapító atyja már az iPhone-ok korai éveiben megmondta, hogy a modern okosmobilok új ágazatot nyitnak a játékszoftverek és eszközök iparában. Az azóta elhunyt innovátor ezesetben sem tévedett, és bizony a világ egyik legnagyobb játékpiacát és platformján alkotta meg az iPhone-nal.

Természetesen az eladott és használatban lévő eszközök számának hála az Android sokkal nagyobb piaccá nőtte ki magát, így gyakorlatilag minden okostelefon-használónak megadatik a lehetőség, hogy játékokkal üsse el az időt a mobilján. De mit érdemes választani, ha célzottan arra veszünk telefont, hogy játsszunk rajta?

Az AndroidAuthority 10-es listája következik.

ASUS ROG Phone 2

Az első Snapdragon 855 Plus lapkészlettel felszerelt gamermobil valamivel magasabb teljesítményt ígér, mint a sima 855-ök hajtotta eszközök. Erre természetesen szükség is van, hiszen a 120 Hz-es képfrissítésű panelen bizony minden FPS csökkenés könnyen kiszúrja az erre edzett szemeket. Van is mi hajtsa a bivalyerős chipet, hiszen a 6000 mAh-s akkumulátor elég sokáig képes fedezni a hardvert. Melléjük szegül még 12 GB operatív memória, illetve 256 vagy 512 GB villámgyors tárhely is.

OnePlus 7 Pro

Igaz, ezt a mobilt nem száz százalékig a gamereknek fejlesztették, a OnePlus legújabb és legerősebb eszköze mégis egész jó választás lehet azoknak, akik kiélveznék a Play Store nyújtatta játéklehetőségeket. A 90 Hz-es képfrissítésű QHD+ AMOLED kijelző gyönyörű képet mutat, ami folyamatosabb is az átlagosnál. A hardver miatt sincs miért szégyenkeznie a OnePlus jelöltjének, hiszen a Snapdragon 855-ös SoC, az akár 12 GB RAM és akár 256 GB-os tárhely a gyakorlatban bőven megfelel az elvárásoknak. A hosszú üzemidőről itt egy zászlóshajó szintű 4000 mAh-ás akkumulátor gondoskodik.

Samsung Galaxy S10

Bizony a Samsung Galaxy S széria legújabb üdvöskéit is felvehetjük a listára. Ráadásul nem kizárólag az erős hardvernek köszönhetően, hanem bizony a külön a játékokra tervezett Games Tools-nak is. Ez utóbbi ugyanis egy eszközcsomag, amellyel kedvünkre álligathatunk bizonyos játékokat, finomhangolhatjuk a teljesítményt, készíthetünk képernyőfotókat vagy akár videókat is. Arról nem beszélve, hogy ezesetben is az ipar egyik legjobb okosmobiljáról beszélünk.

Xiaomi Black Shark 2

Na, de térjünk csak vissza szépen a kifejezetten gamermobilokként emlegetett kütyükhöz. 

A Xiaomi égisze alatt érkező Black Shark 2 hű marad a felmenőjéhez, vagyis igyekszik a lehető legtöbbet nyújtani, a legalacsonyabb áron. A hardver a már megszokott – Snapdragon 855, akár 12 GB memória és legfeljebb 256 GB tárhely. Ez a kombináció egyébként bőven elég ahhoz, hogy megelégedjünk a teljesítménnyel.

Ami azonban kiemeli a Black Shark-ot, az a 240 Hz-es érintésérzékelés, amelynek hála a mobil az átlagosnál gyorsabban reagál az érintésekre. Kár, hogy emellé csak egy átlagos 60 Hz-es, AMOLED FHD+ kijelző szegül.

Razer Phone 2

A trendindító eredeti Razer Phone-t olyan híres korábbi korszakalkotó gamermobilokkal említik egy napon, mint a Nokia Ngage vagy a Sony Xperia Play eszközök. Ennek valamelyest felturbózott változata a második kiadás, amely megtartotta a még mindig kiváló 5,7 hüvelykes 120 Hz-es QHD LCD kijelzőt.

A hardvernek is elegendőnek kell lennie, hiszen a Snapdragon 845 nem egy gyenge lapkészlet, a mellé szegülő 8GB RAM pedig még mindig elbír a játékokkal. A tárhelyopciókat 64 és 128 GB-ra lőtte be a Razer.

Nubia Red Magic 3

Amikor a dizájn mindent elárul – a Red Magic 3 le sem tagadhatná, hogy játékra termett, hiszen már a hátlap is egy komoly számítógép tornyára hajaz. A Snapdragon 855-ös lapkészlet, a maximum 12 GB operatív memória, 128 vagy 256 GB tárhely és az 5000 mAh-ás akkumulátor sokat ígér a teljesítményben, de ami a szemünket is valóban meggyönyörködteti, az a 90Hz-es frissítésű AMOLED Full HD+ kijelző.

Huawei Mate 20 X

A Huawei Mate 20 Pro talán „ellopta a show-t” a leleplezéseknél, de az igazi mobil játékélményt még a gyártó szerint is a Mate 20 X nyújtja. A méretes, 7,21 hüvelykes AMOLED Full HD+ kijelzőn könnyen észrevehető a bokorba bújó ellenfél, amiatt pedig nem kell majd aggódnunk, hogy a leeső FPS-szám miatt veszítünk el egy meccset. A mobilt ugyanis a Huawei Kirin 980-as chipsetje hajtja, 6GB RAM és 128 GB bővíthető tárhely társaságában. A hosszú játéketapokról az 5000 mAh-ás akkumulátorcsomag gondoskodik.

Honor Play

Íme egy újabb, már a nevéből tudhatóan is játékra született okosmobil. A Huawei almárkájának versenyzője talán nem a legerősebb hardvert hordozza, mégis kiemelkedő lehet amiatt, hogy pénztárcabarátabb árfekvésben kínál egészen jónak mondható komponenseket.

A Honor Play arzenáljában a Kirin 970-es chipsetet, 4 vagy 6 GB RAM-ot és 64 GB bővíthető tárhelyet találunk. Az akkumulátor kapacitása 3,750 mAh, az előlapon pedig egy 6,3 hüvelykes FHD+ megjelenítő ékeskedik.

Persze ahhoz, hogy egy mobil a Play nevet kapja, nem elég egy jó ár és egy közepesen erős hardver. Éppen ezért a Honor gamermobilja rendelkezik erővisszacsatolással is bizonyos játékokhoz, illetve a GPU Turbo funkció segít stabilan fokozni a teljesítményt a vele kompatibilis szoftvereknél.

Xiaomi Pocophone F1

2018 mobilos Robin Hoodja is felkerült az AndroidAuthority listájára. A tavalyi legversenyképesebb flagship killer a Snapdragon 845-ös SoC-vel, 6 vagy 8 GB RAM-jával és akár 256 GB-os tárhelyével szintén jó választás lehet, figyelembe véve a mobil árát is. A 4000 mAh-ás akkumulátor, 6,18 hüvelykes LCD kijelző és a 18 W-os gyorstöltés már csak a hab a tortán.

Turbo, vagyis teljesítményfokozó technológiát kapunk itt is, mégpedig a Xiaomi Game Turbót, amely az órajelek gondos felpörgetése mellett egy overlay-jel is szolgál, hogy bármikor rögzíthessük a játékok legjobb pillanatait.

Xiaomi Redmi K20 Pro

Idén még nem érkezett meg a Pocophone F2, de a Xiaomi azért kedvesekedett azoknak, akik a lehető legtöbbet szeretnének a legkevesebbért. A Redmi K20 Pro Snapdragon 855-ös lapkészlettel, 6 vagy 8 GB RAM-mal és akár 256 GB-nyi belső tárhellyel igyekszik kiszolgálni a hardverigényes szoftvereket. Az áramellátásról egy 4000 mAh-ás akkumulátor gondoskodik, a jól megdizájnolt előlapon pedig egy 6,39 hüvelykes AMOLED FullHD+ kijelző díszeleg, képernyő alatti ujjlenyomat-olvasóval.
Kommentek megjelenítése