Minden jó, csak szervizelni ne kelljen a Note 10 Plus-t!

Tech Hírek   |   2019.08.24 - 18:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   2340
24. aug Minden jó, csak szervizelni ne kelljen a Note 10 Plus-t!

Hol vannak már azok az idők, amikor simán kikaptunk és visszatettünk egy akkumulátort a mobilunkba?

Azt nem mondanánk, hogy új mobil vásárlása előtt mindig utánanézünk, hogy egy adott eszköz mennyire könnyen szervizelhető, ám kétség kívül van egy csoport az androidos táboron belül, akik igenis foglalkoznak a mobilok ezen tulajdonságával is. Számukra pedig egyértelműen nem a Galaxy S10 Plus lesz a favorit.

Az iFixit csapata ugyanis szokás szerint elővette a szerszámkészletet, és nekiesett a Samsung legújabb üdvöskéjének. Mint kiderült, ez egyáltalán nem bizonyult egyszerű feladatnak, ahogyan a szervizelés sem lesz könnyű a jövőben. Azt előre leszögezték, hogy az otthoni komponenscseréket elfelejthetjük a Note 10 Plus esetében.

Ennek több oka is van. A modern mobilos zászlóshajókhoz, illetve a védelemhez és a vízállósághoz illően a mobilt rengeteg helyen csavarok helyett ragasztás tartja össze, ami már önmagában fityiszt mutat az otthoni barkácsolóknak. Az akkumulátor is ragasztva van, vagyis ez sem cserélhető egyszerűen, illetve a nagyobb táp miatt az alaplapot is átalakították, ami így a mobil tetejére került. Így bonyolultabbak lettek az összeköttetések is a komponensek között, ami miatt még nehezebb hozzáférni az akkumulátorhoz.

Az iFixit szerint azonban egyértelműen a kijelző viszi a pálmát. Nem is olyan régen még otthon is megoldottunk egy cserét, ám az ügyes szervizesekből álló csapat szerint a Note 10 Plus esetében szinte az egész mobilt szét kell szednünk, hogy kicseréljük a kijelzőt. Egy-két generációval korábban még egyszerűen nem volt érdemes otthon nekiugrani a kijelzőcserének, idén pedig egyenesen tilos, kivéve, ha már jópár évnyi tapasztalattal rendelkezünk a mobilok szervizelésében. Ráadásul a leírás szerint elég speciális eszközöket igényel a mobil szétszedése, vagyis már csak emiatt sem érdemes belekezdeni.

A szétszerelés során egy-két érdekességre is fény derült. Az iFixit ugyanis kiderítette, hogy az 5G-s változat valamivel nagyobb, 4,4 grammal nehezebb és 3 köbcentiméterrel nagyobb akkumulátort kapott mint a Note 9. Az antennák is nőttek, hogy biztosítsák a stabil adatforgalmat, illetve a Samsung komolyabban veszi a haptikus visszajelzést is, hiszen megnövelték a vibrációs motor méretét.

Az iFxit végül tízből három pontot adott a Note 10 Plus szervizelhetőségére, ami nem éppen mondható egyszerű feladatnak. Persze a Samsung folyamatosan bonyolította a mobiljai belsejét, hiszen már a Note 9 esetében sem volt túl rózsás a helyezt - az 4 pontot érdemelt. A tizedik változat egyszerűen ennél is nehezebben szerelhető házilag.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése