Hangvezérléssel, mobilról is irányítható új háztartási gépek

Tech Hírek   |   2019.08.26 - 11:20   |   Írta: L Ferenc   |   534
26. aug Hangvezérléssel, mobilról is irányítható új háztartási gépek

Az LG még kényelmesebbé teszi az okosotthon-eszközök hangalapú vezérlését.

Az LG ThinQ mobilapplikáción keresztül a hangalapú vezérlés lehetőségét is elérhetővé teszi, amellyel maximális kényelmet biztosít a felhasználók számára, hiszen bárhonnan, bármikor csatlakozhatnak a különböző eszközeikhez. Az angol nyelvet támogató, okosotthon-eszközök menedzsmentjére kifejlesztett applikáció a Google hangalapú asszisztensének hangfelismerő technológiáját alkalmazza a wifi-képes LG háztartási gépek − többek között mosó- és szárítógépek, hűtőszekrények, sütők, mosogatóképek, porszívók, klímaberendezések, légtisztítók − vezérléséhez.

A felhasználók rendkívül könnyen, a valós párbeszédnek megfelelő hangutasításokkal vezérelhetik és felügyelhetik eszközeiket a ThinQ alkalmazáson keresztül. Az app egyetlen hangparancsra valós idejű információt nyújt a rendszerbe kapcsolt összes LG készülékről. A felhasználók szóban utasíthatják az alkalmazást arra, hogy ellenőrizze, mennyi idő van még vissza a mosóprogramból, vagy például hazafelé, vezetés közben állíthatják be a lakás hőmérsékletét anélkül, hogy akár csak rá kellene pillantaniuk a telefonjukra.  

A ThinQ alkalmazás hasznos információkat szolgáltat a felhasználók számára a háztartási gépeik tulajdonságairól és funkcióiról, valamint figyelmeztet a karbantartási és hibaelhárítási feladatok esetén. Ha megkérdezzük az applikációt, hogyan működik a légtisztítónk automatikus funkciója, vagy mit jelent a hűtőszekrényen felvillanó sárga jelzés, az alkalmazáson keresztül azonnal megkaphatjuk a helyes választ. Az applikáció nemcsak a termékhasználathoz kapcsolódó általános kérdések többségét képes megválaszolni, de a felhasználói aktivitásról is összefoglalót készít, melynek nyomán hasznos háztartásvezetési tippeket is ad.

A továbbfejlesztett ThinQ alkalmazás még ebben a hónapban elérhetővé válik Dél-Koreában, a negyedik negyedévben Észak-Amerika, jövőre pedig Európa kulcsfontosságú piacai következnek majd.

Kapcsolódó cikkek:
MWC 2019: HandID-val érkezik az LG G8
Nagy IQ teszt: Siri, Alexa és Google Assistant, melyik a legokosabb?
Az Amazonnál lehallgathatják, hogy mit mondtál Alexának
Kommentek megjelenítése