Zseniális hack: Spotify-t telepítettek egy okosporszívóra!

Tech Hírek   |   2019.09.11 - 18:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   585
11. szept Zseniális hack: Spotify-t telepítettek egy okosporszívóra!

Önmagától mozgó, borzasztó hangminőségű vezeték nélküli hangszórót faragtak egy Xiaomi okosporszívóból.

Érdekes és vicces dolgok történhetnek, amikor valakik nem éppen arra próbálnak használni egy eszközt, amire az hivatott. Az informatika világában pedig rengeteg lehetőség rejlik arra, hogy játszadozzunk a kombinációkkal.

Egy férfi, Eddie Zhang pedig eléggé elengedte a fantáziáját ahhoz, hogy feltalálja a kettő az egyben okosporszívó és vezeték nélküli hangszóró kombinációt. Hogy hogyan? Egyszerűen feltelepítette a Spotify-t a Xiaomi vezeték nélküli okosporszívójára. A kísérlet sikeres volt, az eredmény pedig vicces, bár a Xiaomi ezen eszköze egyértelműen jobban teljesít porszívóként, mint hangszóróként.

 

 

Az okosporszívón egyébként nem a hivatalos Spotify fut, hanem a Raspotify, amely a népszerű streaming-szolgáltatás alkalmazásának egy átalakított változata Raspbianra, egy Raspberry Pi-ra telepíthető operációs rendszerre. A hack elsőre bonyolultnak tűnik, és valóban nem is annyira egyszerű, ám Zhang készített egy leírást arra az esetre, ha mások is szeretnének az okosporszívójukról zenét hallgatni.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése