Huawei: Most már nem érdemes 4G-s telefont vásárolni

Tech Hírek   |   2019.09.20 - 19:22   |   Írta: SzavaRicsi   |   2523
20. szept Huawei: Most már nem érdemes 4G-s telefont vásárolni

A Huawei főnöke elmondta, hogy 2020-ban érkeznek az olcsóbb 5G-s mobilok.

Az kétségtelen, hogy a legnagyobb androidos mobilgyártók idén sorba mutatták be az első 5G-képes eszközeiket. Ezekre azonban a villámgyors internetelérés mellett a borsos, rend szerint 1000 dollár feletti árcimke is mind jellemző, ami sokak számára elrettentő egy első generációs megoldáshoz mérten. A Huawei azonban most azt mondta, hogy pánikra semmi ok, hiszen hamarosan érkezhetnek a megengedhetőbb árú 5G-s eszközök.

Richard Yu, a kínai telekommunikációs vállalat fogyasztói üzletágának vezére a Mate 30 bemutatóján beszélt a sajtónak a vállalat 5G-s terveiről. Mint kiderült, a Huawei annak ellenére, hogy a borsos árú Mate 30 Pro 5G-vel lép be a legújabb mobilhálózatok világába, jövőre már egyértelműen szeretné „lecsorgatni” a technológiát a középkategóriára, illetve az sem kizárt, hogy ez alá is becsusszanhat egy 5G-képes eszköz.

Ehhez természetesen első sorban arra lesz szükség, hogy a Huawei kifejlesszen egy középkategóriás lapkészletet az 5G-technológia támogatásával. Várhatóan a Kirin 810-es és 710-es rendszerchipek kapnak erre felkészített utódokat.

Mindemellett Yu egy tanácsot is adott a fogyasztóknak, mégpedig, hogy ne feltétlen ugorjanak bele az idei év végén egy 4G-s eszköz megvásárlásába, hiszen hamarosan érkeznek a jobbnál jobb 5G-s ajánlatok, nem csak a Huawei részéről. A Qualcomm ugyanis éppen nemrég jelentette be, hogy felkészíti az új technológiára a 600-as, 700-as és 800-as szériájú chipjeit is, és természetesen a Samsung is készül a 2020-as középkategóriás 5G-s versenyzőkkel.

Forrás: AndroidAuthority

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése