Google: Ezért nem vesz fel 4K 60fps videót a Pixel 4

Tech Hírek   |   2019.10.21 - 13:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   240
21. okt Google: Ezért nem vesz fel 4K 60fps videót a Pixel 4

Megindokolta a Google a Pixel 4-esek kameráinak egyik legnagyobb hiányosságát. Egyetértünk velük?

A Google Pixel negyedik szériájának bemutatója után búslakodhattak azok, akik minél szebb videókat szeretnének rögzíteni az új csúcsmobilokkal, hiszen a Google-nek volt egy rossz híre a hátlapi kamerával kapcsolatban. Mégpedig, hogy a Pixel 4 és Pixel 4 XL képes rögzíteni Ultra HD felbontásban, ám csak és kizárólag 30 képkocka per másodperces sebességgel, fölötte nem.

Ez meglepő, tekintve, hogy az iparág nagyjai már mind képesek 60 fps-sel rögzíteni 4K-s videót, amit többnyire imádnak a felhasználók. Igaz, az iPhone esetében változó fényviszonyok mellett érdemesebb a 30fps-nél maradni, hiszen ebben a módban dolgozik szebben a HDR, és gyakorlatilag a kamerák működése is hozza magával, hogy 60 fps esetében kevesebb fényt kap a szenzor képenként, így gyenge fényviszonyok mellett nem érdemesebb a folyamatosabb képet választani, de ahol a környezet és a megvilágítás engedi, a felhasználók szeretik a duplaannyi képkockát.

A Google viszont nem adja meg ezt a lehetőséget a vásárlóinak, ami miatt többen is számon kérték a techóriást. Az amerikai cég pedig meg is válaszolta a kérdezőket a Twitteren.

Eszerint a Google úgy látja, hogy a felhasználók többsége még a 4k 30 fps helyett is a sima Full HD-t választja, ezért inkább arra összpontosítottak, hogy 1080p-ben a lehető legszebb felvételeket készítse a mobil. Érvként hozták fel azt is, hogy Ultra HD-ben rögzítve jelentős tárhelyet emésztenek fel a videófájlok, amit nem igazán kedvelnek a felhasználók. Ez igaz is, de korántsem annyira biztos, hogy emiatt érdemes elvenni a lehetőséget a felhasználóktól. Mindenesetre a Google egyelőre meghozta a döntését, de elképzelhető, hogy a jövőben feloldják a 4K 60fps-es videók rögzítésének lehetőségét.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése