Az Asus végleg felhagyott a Zenfone 4 Android 9 Pie-ra történő frissítésével

Tech Hírek   |   2019.10.24 - 20:19   |   Írta: Máté Gergő   |   1073
24. okt Az Asus végleg felhagyott a Zenfone 4 Android 9 Pie-ra történő frissítésével

Szomorú hír ez az Asus Zenfone 4 tulajdonosoknak.

A hitegetéssel is felhagy az Asus

Már régóta tudjuk, hogy a tajvani gyártó nem áll a helyzet magaslatán, ha az okostelefonok és tabletek mobil operációs rendszerének frissítéséről van szó. Ezért is lepett meg mindenkit, amikor az Asus kiadott egy Android 9 béta verziót az Asus Zenfone 4 készülékhez. Sajnos azonban az Asus megerősítette, hogy a végleges Android 9 Pie frissítést nem készítik el az Asus Zenfone 4 készülékhez, kizárólag az Android 8 Oreo rendszer frissítéseit fogják elvégezni és szétterjeszteni.

Az Asus Zenfone 4 okostelefon lassan két éve debütált, méghozzá az Android 7.1 Nougat rendszerrel. Később kiadtak hozzá egy Android 8 Oreo frissítést, majd az Asus ígéretet tett a rendszerfrissítésre. A hivatalos Android Pie béta júniusban elent meg, de sajnos ez volt az utolsó frissítés ehhez a készülékhez, amiről halhattunk. Végül a tajvani vállalat úgy határozott, hogy a készülék stabilitását szem előtt tartva inkább mégsem frissítik az Asus Zenfone 4 készüléket Android 9 Pie rendszerre.

Az Android 9 Pie béta verzió továbbra is elérhető

Természetesen az Asus Zenfone 4 tulajdonosok nem örültek a hírnek és sokan csalódásukat fejezték ki az Asus fórumán, amiért elmarad a tervezett frissítés. Az Asus erre reagálva kiadott egy közleményt amelyben megerősítette, hogy az Android 9 Pie béta verzió továbbra is elérhető maradt a felhasználók számára. Azonban ez egy félkész rendszer, amely nem is kap többé frissítéseket. Persze a Zenfone tulajdonosok számára még mindig adott a lehetőség, hogy lecseréljék a készülékeiket, például a nagyon pozitív kritikát kapott Asus Zenfone 6 okostelefonra.

Forrás: Android Police

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése